Vil stanse vold mot kosovoserbere

Serbiske protestanter kaster stein på NATOs fredsbevarende styrker. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Serbiske protestanter kaster stein på NATOs fredsbevarende styrker. (Foto: Scanpix)
 

Serbia og Russland forsøker å finne fram til felles tiltak som skal stanse «alle former for vold» mot kosovoserbere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbias fungerende statsminister Vojislav Kostunica fordømte mandag de internasjonale styrkenes fremferd i den delte byen Mitrovica i Kosovo. Han reagerer kraftig på at det blir brukt vold mot serbere som er imot opprettelsen av Kosovo som egen stat, eller det han kaller «en falsk stat på serbisk territorium».

Han anklager også NATO for å ta i bruk tvangsmakt overfor serbere i Mitrovica.

Byen, som er splittet i en serbisk og en albansk del, var mandag åsted for de verste sammenstøtene mellom internasjonale styrker og kosovoserbere siden Kosovo ble erklært uavhengig av kosovoalbanerne for én måned siden. (©NTB)

Personvernpolicy