Putin tror på bedre dialog med USA

<p>Vladimir Putin tok imot USAs utenriksminister Condoleezza Rice og forsvarsminister Robert Gates i Moskva mandag 17. mars. (Foto: Scanpix)</p>
Vladimir Putin tok imot USAs utenriksminister Condoleezza Rice og forsvarsminister Robert Gates i Moskva mandag 17. mars. (Foto: Scanpix)

Russlands president Vladimir Putin sier han har mottatt et seriøst dokument fra USAs president George W. Bush som kan åpne for en bedre dialog mellom landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg hadde nylig muligheten til å snakke med den amerikanske presidenten, og jeg har mottatt hans brev, sa Putin da han mandag tok imot USAs utenriksminister Condoleezza Rice og forsvarsminister Robert Gates i Moskva.

Brevet inneholder blant annet en dagsorden for diskusjonene om det omstridte rakettskjoldet som USA ønsker å utplassere i Tsjekkia og Polen, men som Russland har reagert kraftig på.

Putin fremholder at russerne har gått nøye gjennom brevets innhold, og at dialogen med amerikanerne vil bli bedre hvis de to landene greier å bli enige om en del punkter som er nevnt i brevet.

Brevet ble sendt til Putin før Rice og Gates reiste til Russland, og det var ment å gi et bedre utgangspunkt for samtalene, opplyser en tjenestemann i Pentagon, som er med på turen til Moskva. (©NTB)

Personvernpolicy