Kritisk fase for Newcastle

Gjester Birmingham i kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det stormer, nær sagt som vanlig, rundt Newcastle om dagen. Spekulasjoner om at Racing Santanders suksessrike manager, Marcelino, var kontaktet og betraktet som en aktuell erstatter for Kevin Keegan, toppet en ryktebørs bestående av en potensielle overtakelser og interne krangler.

På det sportslige plan strammes løkken vel så mye. Kun to innspilte ligapoeng i 2008 indikerer trøbbel. Når åtte runder gjenstår, ligger klubben som før sesongen ble tippet trygt plassert på øvre halvdel, tre poeng over nedrykksstreken, på 15. plass. Kevin Keegan maner til realisme.

Leeds

- Hvis vi tror vi har en guddommelig rett til å spille i denne divisjonen, er vi i trøbbel, sier han ifølge The Independent og drar en parallell pessimistiske Newcastle-supporterne vil se på med skrekk:

- Bare se på Leeds.

Poengmangelen og den skrale formen gnager på spillernes selvtillit.

- Jeg ser det på dem når de er slått: De er ødelagt, mener Keegan ifølge The Times.

Redningsmannen Keegan

Newcastle-manageren er under sterk kritikk. Engelsk presse påpeker at han da han ble ansatt, knapt hadde sett en fotballkamp på tre år, og kritiserer supporterhelten for alt fra taktiske ferdigheter til manglende evne til å inspirere spillerne. Det hevdes at han kan være ferdig som manager uten seier i de kommende kampene.

Sist gang Newcastle var ute av det ypperste selskap, var i perioden 1989-1993. Klubben var hårsbredder fra å lide samme skjebne som Leeds senere skulle, på randen av nedrykk til det tredje høyeste nivået i England på slutten av 1991/92-sesongen. Men Kevin Keegan trådte inn og reddet laget, førte det opp i Premier League gjennom seier i 1. divisjon sesongen etter, og oppnådde en fantastisk heltestatus i Newcastle.

Nå er Newcastle avhengig av at redningsmannen Keegan igjen hentes frem.

Variert kampprogram

Kveldens kamp mot Birmingham på St. Andrews er av typen som må vinnes, skal fornyet kontrakt sikres. I de resterende rundene venter Fulham, Tottenham, Reading, Portsmouth, Sunderland, West Ham og Chelsea – før sesongen avrundes med bortekamp mot Everton. En salig blanding av kamper mot topplag og nedrykksrivaler som vil kjempe med nebb og klør.

Mark Viduka har ristet av seg skade, og kan bli foretrukket fra start i kveld sammen med Michael Owen for å skyte Newcastle til seier over tabellrival Birmingham. Alex McLeish’ mannskap ligger plassen og poenget over Bolton som innehar 18. plassen. McLeish’ ønske om poeng står neppe tilbake for Kevin Keegans.

Birmingham – Newcastle 21.00

Personvernpolicy