Serbere angriper FN

Serbere angriper FN
Serbere angriper FN

Hundrevis av serbere i Mitrovica har støtt sammen med FN-politi og Nato-soldater mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Serbiske demonstranter kaster stein på franske Nato-soldater. Foto: Oleg Popov/Reuters.Serbiske demonstranter kaster stein på franske Nato-soldater. Foto: Oleg Popov/Reuters.

Det brøt ut opptøyer i den delte byen Mitrovica, nord i Kosovo, etter at flere hundre FN-politimenn med hjelp av franske Nato-soldater slo til i byen. FN og Nato stormet en rettsbygning som serbiske demonstranter okkuperte fredag.

Volden som nå utspiller seg, er den verste siden Kosovo erklærte sin uavhengighet sist måned.

Tre FN-kjøretøy ble angrepet da politimennene prøvde å frakte vekk okkupantene de hadde fått ut av rettsbygningen. Angriperne rev opp dørene, og fikk frigitt om lag ti pågrepne fra bilene, ifølge vitner som Reuters har snakket med.

En eksplosjon skadet tre FN-politimenn og to Nato-soldater. De skadde ble evakuert fra Mitrovica, men det er ikke kjent hva som forårsaket eksplosjonen.

Deretter skjøt politi og Nato-soldater tåregass inn i folkemengden for å få dem til å spre seg. Demonstrantene svarte med å kaste stein og kinaputter.

- Mer enn hundre mennesker har blitt behandlet for reaksjonen på tåregass, sier Milan Ivanovic, som er sjef for sykehuset i Mitrovica.

Rettsbygningen ble okkupert fordi serberne i Kosovo ønsker selvstendighet i sine egne områder.

Personvernpolicy