Tre av fire vil ikke til Bodø

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pVed Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå i Stavanger vil 75 prosent slutte i Forsvaret hvis det blir flytting til Bodø.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bodø (NTB):– Forsvaret kommer til å miste ansatte med viktig kompetanse når hovedkommandoen flyttes fra Stavanger til Bodø, frykter tillitsvalgt Bjarne Korsgård i Befalets Fellesorganisasjon på Jåttå.

Korsgård var selv en av de flere hundre som måtte flytte fra Bodø til Stavanger for seks år siden, da Forsvarets hovedkvarter ble opprettet der. Nå frykter han ny runde.

– Folk er frustrerte og mange sliter med motivasjonen. Flere forsvarsansatte har funnet arbeid utenfor de militæres rekker, og mange teller på knappene, sier han til NRK.

Han minner om at arbeidsmarkedet er stramt i Norge. Høyere offiserer med stor kompetanse og lang erfaring er ettertraktet blant sivile arbeidsgivere.

– Oljebransjen er svært interessert i å få forsvarsfolk inn i sine rekker, sier han.

Stabssjef Tor Sæther ved landsdelskommandoen på Reitan er ikke like bekymret:.

– Nei ikke foreløpig. Først må vi nå se om det blir flytting, Men at det vil oppstå utfordringer med bemanning i en startfase, må vi være forberedt på. Men vi vil jo kunne rekruttere fra hele Forsvaret, ikke bare Stavanger, sier Sæther. (©NTB)