Seier gir Fulham håp

Fulham jubler etter Brian McBrides scoring mot Everton hjemme på Craven Cottage. Seieren gir Fulham styrket håp om spill i Premier League neste sesong. (Foto: Scanpix)

Brede Hangeland og lagkompisene i Fulham har fortsatt håp om å unngå nedrykk etter den viktige 1-0-seieren over Everton søndag.

London (NTB):

Fulham – Everton 1-0 (0-0). F: Brian McBride (67). T: 25.262.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham.
Erik Nevland var ikke i troppen til Fulham.

Wigan – Bolton 1-0 (1-0). W: Emile Heskey (34). T: 17.055. Rødt kort: Jason Koumas (5), Wigan.

Manchester C. – Tottenham 2-1 (0-1). M: Stephen Ireland (59), Nedum Onuoha (72). T: Robbie Keane (32). T: 40.180.

Avgjørelsen i London kom etter 67 minutter spill. Simon Davies førte ballen langs venstresiden før han la inn til kaptein Brian McBride som stanget inn seiersmålet. Det var amerikanerens første mål siden august.

Brede Hangeland spilte hele kampen for Fulham, som tok sin annen seier på 18 kamper og den første på fem forsøk. Nordmannen gjorde en god figur i forsvaret, og fikk skryt av SkySports ekspert Jamie Redknapp.

– Hangeland var fantastisk. En av de beste på banen, sa han ifølge VG Nett.

Fansen øyner nå håp om at London-klubben vil sikre ny kontrakt i eliteserien. I løpet av de åtte gjenværende rundene skal Fulham møte flere av de andre lagene som er involvert i bunnstriden.

– Vi kan se framover mot de siste åtte kampene med optimisme. Vi åpnet kampen særdeles bra, men Everton vet hvordan man forsvarer seg. Men vi vant, og forskjellen på ett og tre poeng er enorm for oss, sa Fulham-manager Roy Hodgson til BBC.

Everton kjemper om mesterligabillett neste sesong, men søndagens tap kan ha kostet dyrt. Blåtrøyene er nå tre poeng bak byrival Liverpool som holder den viktige fjerdeplassen.

Les alt om Fulham her.

Les alt om Everton her.

Bolton sliter virkelig

Mens Fulham-fansen øyner nytt håp, ser det stygt ut for Bolton. Etter søndagens 0-1-tap i bunnkampen mot Wigan begynner håpet å renne ut.

Emile Heskey var forskjellen på de to bunnlagene da han scoret kampens eneste mål etter 33 minutter. Den tidligere stjernespissen hamret ballen i mål på volley.

Wigan spilte nesten hele kampen med ti mann etter at Jason Koumas ble utvist allerede etter fem minutter.

Bolton beholder den lite tvilsomme æren av å ligge på nedrykksplass. Det er imidlertid bare ett poeng opp til Birmingham på trygg grunn, men Bolton sliter med å vinne kamper. Wigan er på side på vei mot ny kontrakt. Steve Bruce og co. har seks poeng ned til Bolton.

Daniel Braaten var som vanlig ikke i Boltons tropp. Erik Hagen var ikke i Wigans tropp.

Les alt om Bollton her.
Les alt om Wigan her.

Heldige City

Manchester City var heldig som sikret seg 2-1 og tre poeng på eget gress mot Tottenham søndag.

Manchester City åpnet sesongen forrykende, mens Tottenham startet horribelt. Den siste tiden har imidlertid Citys form bare gått nedover, mens Tottenham stadig blir bedre.

Likevel var det Sven-Göran Erikssons City som sikret seg seieren i søndagens kamp. Det kan lillebror fra Manchester takke en god porsjon flaks for.

Det var nemlig Tottenham som virket sterkest, og etter en halvtimes spill kunne Robbie Keane sende gjestene i ledelsen da han hamret ballen i nettet fra spiss vinkel.

Dermed ble en kjedelig første omgang i alle fall ikke målløs. Etter hvilen krøp temperaturen oppover, til stor glede for hjemmepublikumet.

For med to mål på 13 minutter snudde nemlig City kampen. Etter 59 minutter utlignet Stephen Ireland, mens Nedum Onuoha sikret ledelsen da han headet inn et hjørnespark.

Men etter å ha snudd det hele var ikke hjemmelaget interessert i å angripe mer. Heldigvis for kampens del hadde Tottenham mye å komme med, og seks minutter før full tid fikk de ballen i mål.

Etter et frispark fra kanten fikk gjestene rotet ballen over mållinjen, men linjemannen vinket for offside. Det var Tottenham-spillerne ikke enige i, og TV-bildene viser at det var en tvilsom avgjørelse.

Manchester City ligger på tiendeplass etter søndagens trepoenger, mens Tottenham er fire plasser bak.