Rektor frykter brannen var påsatt

<p>Da politi og brannvesen kom til stedet tidlig søndag morgen var det full fyr i skolebygningen på Kongerød ungdomsskole i Skien. Nesten hele skolen er brent ned, og bare en del som inneholder noen klasserom er reddet. (Foto: Alexander Jenssen / SCANPIX)</p>
Da politi og brannvesen kom til stedet tidlig søndag morgen var det full fyr i skolebygningen på Kongerød ungdomsskole i Skien. Nesten hele skolen er brent ned, og bare en del som inneholder noen klasserom er reddet. (Foto: Alexander Jenssen / SCANPIX)

Rektor Ellen M. Lyngstad frykter at brannen ved Kongerød ungdomsskole i Skien søndag kan ha vært påsatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ja, jeg frykter dessverre at brannen var påsatt. Etter de opplysninger jeg har fått av brannvesenet, kan det se ut til at brannen har startet i søppelcontainere som sto innelåst i et bygg tilknyttet den delen av skolebygget som nå er totalskadd, sier rektor Lyngstad til NTB.

Hun forteller at det tidligere har vært tilløp til brann i andre søppelkasser som har stått i en annen del av skolegården. Disse containerne var ikke innelåst da de ble forsøkt påtent.

– Etter helger har vi også funnet papir som har vært stilt opp mot skoleveggene i hjørner av bygget og tent på, sier Lyngstad

Hun sier sittegrupper av tre i skoleområdet også bærer preg av at de har vært forsøkt påtent. Spor etter slik forsøk er funnet etter helger.

To innbrudd nylig

Rektor Lyngstad forteller at Kongerød ungdomsskole har hatt to innbrudd for ikke lenge siden. Etter disse innbruddene har skolen installert nye og moderne overvåkingskameraer.

– Dette utstyret har nå brannvesenet fått ut. Jeg vet ikke hva filmopptakene vil vise, men jeg frykter at brannen søndag var påsatt, sier Lyngstad.

Hun sier PC-en som lagret filmopptakene sto i den delen av skolebygget som nå er helt utbrent, og at hun derfor er spent på hva harddisken inneholder.

Ifølge Aftenposten.no er PC-en bare påført vannskader. Det kan bety at politiet sitter på opptak av eventuelle gjerningspersoner.

Det er brannvesenet som har hentet PC-en ut av skolen. Den vil bli sendt til kriminaltekniske undersøkelser så fort som mulig.

Tidlig søndag morgen

Brannen ved skolen brøt ut like etter kl. 6 søndag. AMK-sentralen fikk melding om brannen klokken 06.06

– Da politi og brannvesen kom til stedet var det full fyr i skolebygningen, forteller operasjonsleder Leif Myrtvedt i Telemark politidistrikt til NTB.

Nesten hele skolen er brent ned, og bare en del som inneholder noen klasserom er reddet, opplyser Myrtvedt.

Ingen personer skal ha blitt skadd i brannen, og politiet har heller ingen indikasjoner på at det skal ha vært noen inne på skolen søndag morgen.

Politiet har iverksatt taktisk etterforskning etter brannen.

Ifølge skolens hjemmeside går det 210 elever på skolen, som ble bygget i 1971. (©NTB)

Personvernpolicy