Ny Nokas-etterforskning

Dan Pettersen som tegnet under rettsaken. <br><p> </p>
Dan Pettersen som tegnet under rettsaken.
 

Spesialenheten for politisaker har innledet etterforskning etter at Nokas-dømte Dan Pettersen har anmeldt to etterforskere og to statsadvokater. Pettersen krever også gjenopptakelse av sin sak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dan Pettersen hevder at han ble straffet unødig hardt for at politiets informant Thomas Ingebrigtsen skulle spares.

Spesialenheten bekrefter overfor VG at de har innledet etterforskning. Pettersen ble dømt til 11 års fengsel for ranet. Ingebrigtsen ble dømt til fire års fengsel, med kun seks måneder som ubetinget, etter at riksadvokaten argumenterte for strafferabatt.

- Politiet er i sin fulle rett til å benytte informanter. Men i denne saken satt informanten på tiltalebenken sammen med 12 andre.

Da blir det en utfordring å bevare rettssikkerheten for de involverte. I denne saken gikk det ut over meg på en måte jeg ikke kan akseptere, sier Pettersen til VG.

Nå ber han Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker å vurdere ny behandling.

Pettersen hevder at politiet og påtalemyndigheten skjøv ham foran seg, for å beskytte Ingebrigtsen som deres hemmelige informant.

Han mener det er greit med strafferabatt når en tiltalt bistår politiet med oppklaringen av en straffesak, men sier at han selv ble straffet urimelig hardt fordi han ikke samarbeidet på samme måte. (©NTB)

Personvernpolicy