– Stridsvogner inn i Lhasa

– Stridsvogner inn i Lhasa
– Stridsvogner inn i Lhasa

Kinesiske myndigheter har sendt stridsvogner inn i den tibetanske hovedstaden Lhasa, ifølge turister som forlot byen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I morges talte jeg 40 kjøretøyer med soldater og 36 stridsvogner på vei inn i byen, forteller Frans Plooij (48) fra Nederland.

Han ble intervjuet av nyhetsbyrået AFP etter å ha ankommet flyplassen i Nepals hovedstad Katmandu. Plooij forteller at han så mange kinesiske butikker i Lhasa som var brent ned, og det var mange sikkerhetsfolk i gatene.

Bente Walle (58) fra Danmark måtte søke tilflukt i et privat hjem da det brøt ut opptøyer like i nærheten da hun besøkte Lhasa. Også hun forteller om stridsvogner i den tibetanske hovedstaden.

- Jeg så en masse folk med hodeskader og blod, og ambulanser og stridsvogner og politifolk over alt, sier Walle, som ble intervjuet lørdag etter å ha reist med fly til den kinesiske byen Chengdu.

Kinesiske myndigheter sier tibetanere som har deltatt i opptøyene, må overgi seg innen midnatt mandag dersom de skal ha håp om å få milde straffer. (©NTB)

Personvernpolicy