Fire års fengsel for overgrep mot barn

En tidligere toppleder er dømt til fire års fengsel for overgrep mot en rekke barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forretningsmannen (52) fra Østlandet fikk dommen i Oslo tingrett, skriver Dagbladet.

Mannen er dømt for å ha hatt sex med i alt elleve unge gutter og ei ung jente til sammen 28 ganger. Dette har ifølge dommen skjedd flere steder i landet i en tidsperiode som strekker seg over flere år. Mannen er dømt til fire års fengsel, hvorav ett gjøres betinget. Han er dømt til å betale 75.000 kroner i oppreisning til ett av ofrene, 40.000 kroner til to andre, 25.000 kroner til en og 15.000 kroner til en annen.

Retten mener «tiltaltes virksomhet kjennetegnes ved at han over lang tid systematisk har søkt etter barn og unge - hovedsakelig gutter - som han på en kynisk måte har fått lokket til å ha sex med seg, mot betaling eller uten betaling».

De fleste barna skal han ha kommet i kontakt med over internett.

Politiet har tidligere uttalt at de tror saken kunne vært mye større, fordi en rekke ungdommer politiet antar er misbrukt, nekter for å ha hatt sex med mannen, og en del forhold er allerede foreldet. Politiet mener også det finnes mange fornærmede som de ikke har klart å spore opp. (©NTB)

Personvernpolicy