Romøren fikk den gode flyfølelsen

De norske hopperne kunne feire seieren i lørdagens lagkonkurranse i skiflyging. (Foto: Primoz Lovric / SCANPIX)
 De norske hopperne kunne feire seieren i lørdagens lagkonkurranse i skiflyging. (Foto: Primoz Lovric / SCANPIX)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørn Einar Romøren fikk igjen den gode flyfølelsen da de norske hopperne tok en suveren seier i lagkonkurransen i skiflyging i Planica. Norge vant 100 poeng foran Finland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette var langt morsommere enn det jeg opplevde i fredagens renn. Tilbake var den fine flyfølelsen og da var det bare gøy å sitte på toppen og vite at alle hadde gjort jobben, sa Romøren til NTB.

Den norske hoppleiren hadde all grunn til å juble etter lørdagens innsats. Seieren var en fin revansj etter den noe skuffende bronsen i skiflygings-VM.

Tom Hilde (217,5/212,5 m), Anders Jacobsen (219,5/210,5), Anders Bardal (232,5/213,5) og Bjørn Einar Romøren (220,5/216,5) leverte alle solide hopp.

Norge hadde en ledelse på 68,3 poeng på Finland etter første omgang. Romøren har vist fin form i Planica og var tredje best av alle hopperne. Bardal landet på 232,5 meter i første omgang, men holdt på å falle og ble trukket poeng av dommerne.

Stor kapasitet

– Nå fikk hopperne vist noe av sin kapasitet. De leverte et fantastisk renn, sa assisterende landslagstrener Geir Ole Berdahl. Han skulle likevel ønsket at det var i VM-konkurransen at de hadde gjort det like bra.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Neste sesong er målet for landslagsledelsen at hopperne skal bli jevnere og mer stabile på høyt nivå.

– Bardal, Hilde og Jacobsen har fått med seg to sesonger og en god del erfaring. Det vil bidra til at de kan dra nytte av det og få til en jevnere sesong, sa Berdahl til NTB.

Teknikk og kraft

Østerrike ble regnet som Norges største utfordrere før rennet, men Martin Koch mislyktes fullstendig med et hopp 105,5 meter i første runde.

Østerrikerne endte til slutt på tredjeplass, takket være Gregor Schlierenzauer som var den beste individuelle hopperen. Han landet på 233,5 og 225,5 meter.

Den norske landslagsledelsen skryter av Schlierenzauer som var i en egen klasse i lørdagens renn.

– Han kombinerer teknikk og stor kraft på en eminent måte, sa Berdahl om østerrikeren. (©NTB)