Overgrepsdømt prest fikk nedsatt straff

Kvinnen og hennes bistandsadvokat, Inger Marie Støen i retten.  Den nå 23 år gamle kvinnen fortalte retten at overgrepene startet allerede da hun var fem år gammel. Foto: Scanpix.<br><p> </p>
Kvinnen og hennes bistandsadvokat, Inger Marie Støen i retten. Den nå 23 år gamle kvinnen fortalte retten at overgrepene startet allerede da hun var fem år gammel. Foto: Scanpix.
 

<pEn prest fra Glåmdalsdistriktet er i Eidsivating lagmannsrett dømt til åtte års fengsel for vold og overgrep mot sin stedatter. -Et justismord, sier prestens advokat.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar (NTB):Presten er også dømt til å betale en erstatning på 575.000 kroner til stedatteren.

Presten ble onsdag funnet skyldig i å ha voldtatt og forgrepet seg på sin stedatter i en årrekke, samt utsatt henne for grov vold.Stedatterens bistandsadvokat er fornøyd med dommen.

– Dette synes vi er veldig greit. Vi hadde forventet at straffen skulle gå litt ned, og det spiller ingen rolle for oss om det blir åtte eller ni år. Det viktigste er at han ble dømt, sier bistandsadvokat Inger Marie Støen til VG Nett.

Hun forteller nå at kvinnen er svært lettet over å kunne legge saken bak seg.

Uvirkelig

Prestens advokat sier at hans klient opplever det hele som uvirkelig.

– Selv om straffen er redusert fra ni til åtte år, så er ikke det noe som påvirker domfelte i særlig grad. Det som er situasjonen for ham, er at han ser det uvirkelig at han skal få en fengselsstraff for forhold han er overbevist om at han ikke har gjort, sier mannens advokat Sigmund Øien til NTB.

Kontakt med lege

Øien forteller at klienten tar straffen svært tungt, men at han har familien rundt seg, og i tillegg har han kontakt med lege.

– Hva er din vurdering av dommen?

– Min vurdering er at jeg må forholde meg til tiltaltes oppfatning som jeg har støttet hele tiden. Han nådde ikke fram med dette i retten. Slik domfelte ser det og som vi støtter, er dette et justismord, sier advokaten.

Presten vil i samråd med sin advokat nå vurdere om straffeutmålingen skal ankes til Høyesterett.

Aktoratet hadde på forhånd lagt ned påstand om ni års fengsel som var det samme som mannen ble dømt til i tingretten. Straffen er dermed redusert med ett år fra straffen mannen fikk i Glåmdal tingrett i fjor. Også erstatningsbeløpet er betydelig redusert fra 1,8 millioner til 575.000 kroner. (©NTB)

Personvernpolicy