Sonya Hartnett vant årets Lindgren-pris

Forfatteren Sonya Hartnett. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Forfatteren Sonya Hartnett. (Foto: Scanpix)
 

Årets Astrid Lindgren-pris for barne- og ungdomsbøker går til den australske forfatteren Sonya Hartnett. Hun beskrives som en av den moderne tenåringsromanens fornyere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hartnett er født i 1968 og ga ut sin første roman da hun var bare 15 år gammel. Bøkene hennes er rettet mot unge lesere, men kan med stort utbytte leses også av voksne, uttalte juryen som deler ut Astrid Lindgren-prisen onsdag.

– Hartnett er språklig virtuos og en glimrende forteller. I sine skildringer av unge mennesker går hun ikke av veien for å skildre livets mørke sider, ble det sagt på en pressekonferanse på Astrid Lindgrens fødested Vimmerby i Sør-Sverige onsdag.

Sonya Hartnett har skrevet 18 romaner, og mange av disse er oversatt fra engelsk til andre språk. Hun vil få overlevert Astrid Lindgren-prisen ved en seremoni i Stockholm 28. mai, der Sveriges kronprinsesse Victoria vil være til stede.

Astrid Lindgren-prisen ble opprettet i 2002 av den svenske regjeringen for å hedre gode forfattere og illustratører av barnelitteratur. I fjor fikk «bokbanken» Banco del Libro i Venezuela prisen for sin innsats for å få unge mennesker til å lese. (©NTB)

Personvernpolicy