To frifunnet for medvirkning i Åsane-drapet

To menn på 28 og 37 år ble onsdag frifunnet for medvirkning til Åsane-drapet i Bergen i 2000.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Åsane-drapet
* Oljearbeideren Øyvind Bjarte Madsen (29) ble skutt i hodet i sitt eget hjem i Åsane i Bergen i april 2000.
* To menn fra Bergen, Jarle Olsen og Tor Helge Flaten, ble i 2002 dømt for drapet. Olsen fikk 21 års fengsel for å ha planlagt og bestilt drapet, Flaten fikk 18 år for å ha skutt Madsen. Begge har senere tilstått det de er dømt for. Bakgrunnen for drapet var krangel om narkotikasalg.
* Fra høsten 2005 har Olsen fra fengselet gitt nye forklaringer der han har trukket inn to tidligere venner i saken. Han har hevdet at de to, 28 og 37 år gamle, deltok i planlegging av drapet og skaffet drapsvåpenet.
* Bergen tingrett frifant de to i fjor høst. Tingretten mente Olsen kan ha hatt et hevnmotiv for å trekke dem inn i saken, og at hans forklaringer ikke var til å stole på.
* Påtalemyndigheten anket frifinnelsen til lagmannsretten. Ankesaken har pågått i sju uker og endte onsdag med full frifinnelse av de to mennene. (©NTB)

Mennene var trukket inn i saken av mannen som er dømt for å ha bestilt drapet på Øyvind Bjarte Madsen i Åsane i 2000. Begge har tidligere blitt frikjent i tingretten, og onsdag ble de frikjent av juryen i Gulating lagmannsrett.

Fagdommerne har godtatt juryens kjennelse. Dermed er den åtte år gamle drapssaken avsluttet.

28-åringen ble også frifunnet for diverse narkotikaforbrytelser. (©NTB)

Personvernpolicy