Young Knives: «Superabundance» (Transgressive/Warner)

Lett å like

Young Knives er ute med sin andre langspiller «Superabundance». Med sin erketypiske britiske stil er det høyst sannsynlig at de blir en av årets nasjonale snakkiser på platefronten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Superabundance»«Superabundance»

Oxford-bandet brakdebuterte med albumet «Voices Of Animals And Men» i 2006, noe som medførte en nominasjon til den prestisjetunge Mercury-prisen, men som Klaxons til slutt stakk av med sist høst.

Nå er de her igjen, og med «Superabundance» i bagasjen befester Young Knives sin posisjon som en av de mest naturlige navnene til å overta stafettpinnen på toppen av den britiske poptronen etter Kaiser Chiefs, og deres like, som har regjert i noen år.

Young Knives har som nevnt innledningsvis et erketypisk britisk uttrykk og føyer seg pent inn i rekken av fengende popband som øyriket i vest har bydd på gjennom de senere årene. Nevnte Kaiser Chiefs og Klaxons er bare to av disse, Franz Ferdinand og Bloc Party er to andre.

For med smittende låter som «Fit 4 U», singlene «Terra Firma» og «Up All Night», samt «Light Switch», på repertoaret vil det være rart om ikke Young Knives vil stå tilbake som et av årets store navn på den britiske popscenen når plateåret 2008 skal oppsummeres. I hvert fall på den nasjonale britiske scenen.

Dette betyr imidlertid ikke at Young Knives har funnet opp kruttet på nytt. For å overleve i den lett overbefolkede sjangeren de har lagt seg på på sikt, trengs mer enn fengende melodilinjer med nynnbare refrenger.

Young Knives låter lett, fornøyelig og friskt, og de er slettes ikke vanskelige å like. Men det er lite eller ingenting med det trioen her serverer som vitner om original tankegang. Til det låter «Superabundance» alt for likt mye annet vi har hørt før.

Når det er sagt, så betyr det likevel på ingen måte at Young Knives ikke har livets rett. Med minst fire-fem potensielle hitsingler fra denne platen, så vil de nok holde koken en god stund fremover.

Videre er det i og for seg heller ikke noe galt med musikken deres. Det eneste er at Young Knives ikke klarer å skille seg nevneverdig fra de øvrige gruppene som er nevnt. «Superabundance» lukter ny Mercury-nominasjon lang vei, og det vil ikke overraske stort om de denne gangen faktisk også tar trofeet hjem.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy