Mistet Michelin-stjerne

Bagatellesjef Eyvind Hellstrøm ga ut kokebok sammen med Anne-Kat Hærland i fjor. Det var mens restauranten hadde to stjerner i Michelin-guiden. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Bagatellesjef Eyvind Hellstrøm ga ut kokebok sammen med Anne-Kat Hærland i fjor. Det var mens restauranten hadde to stjerner i Michelin-guiden. (Foto: Scanpix)
 

Gourmetrestauranten Bagatelle i Oslo har mistet den ene av sine to stjerner i Michelin-guiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er det dummeste som kunne skjedd. Men vi må ta det med fatning, sier Bagatelle-sjef og gourmetkokk Eyvind Hellstrøm til Dagbladet.no.

Bagatelle har hittil vært den eneste restauranten her i landet som har kunnet smykke seg med to stjerner i den innflytelsesrike Michelin-guiden. Men i siste utgave av guiden, som ble offentliggjort tirsdag, får Bagatelle bare én stjerne.

Michelin-guiden utgis hvert år, som en oversikt over verdens beste spisesteder. Den opererer med én, to og tre stjerner for å rangere restauranter.

Hellstrøm tror Bagatelle vil merke følgene av å ha gått fra to stjerner til én.

– Som konsekvens kan vi få færre besøkende, svakere omsetning og mye negativ omtale. Men det må ikke glemmes at vi er en topprestaurant. Denne korreksjonen tar vi til etterretning, sier Hellstrøm.

Han mener Bagatelle aldri har vært bedre, og vil ikke spekulere i hva som gikk galt.

I den ferske Michelin-guiden ble ytterligere to norske restauranter hedret med hver sin stjerne, nemlig Restaurant Oscarsgate og Haga Restaurant. Til sammen seks norske restauranter er omtalt i guiden. (©NTB)

Personvernpolicy