- Gikk tom for næring

<p>Foto: Scanpix<br> </p>
Foto: Scanpix

Thor Hushovd orket ikke å spurte mot tirsdagens vinner Gert Steegmans på andreetappen i sykkelrittet Paris-Nice tirsdag, men beholdt den gule ledertrøyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etappen ble vunnet av Gert Steegmans fra Belgia som slo nordmannen i spurten blant fire ryttere. Steegmans vant også mandagens etappe.

Hushovd klarte å stikke fra hovedfeltet i nedkjøring på 20 kilometer etter den siste stigningen på den 201 kilometer lange etappen, men han ble tatt igjen av tre ryttere fem kilometer før målgang.

– Jeg kom av gårde og prøvde å gå alene inn, men lykkes ikke, sa Thor Hushovd.

Ifølge trener Atle Kvålsvoll gikk Grimstad-syklisten tom for næring.

– Grunnen til at han ventet på de andre var at han gikk tom for næring. Normalt hadde han spurtet med Steegmans ettersom han lå på hjulet, forklarte Kvålsvoll til NTB.

Elsker fart

Likevel viser Hushovd fantastisk form etter å ha fått med seg seier i prologen, tredjeplass på mandagens etappe og nå en annenplass.

– Thor viser styrke og er med der det skjer. Han hadde offensiv kjøring, gikk i brudd og var god utfor, sa Kvålsvoll.

For Grimstad-syklisten trives i nedoverbakkene, det kunne alle som fulgte sykkelrittet tirsdag se med egne øyne. Der andre var redde, ga Hushovd full gass uten å se seg tilbake.

– Han er veldig avslappet og har alltid likt fart. Thor har kjørt mye crossykkel og har det i feelingen. En del syklister kan bli veldig redde og stive når det regner, mens han synes det bare er artig, la Kvålsvoll til.

Hushovd unngikk også en stygg massevelt underveis.

Tøff tredjeetappe

Hushovd leder rittet med 3 sekunder foran Steegmans. Onsdagens etappe er på 165,5 km og går fra Fleurie til St. Etienne. Tredjeetappen har en kategori 1-stigning og to kategori 2-stigninger. Det kan bli i tøffeste laget for nordmannen.

– Jeg mister nok denne flotte trøyen etter onsdagens etappe, sa Hushovd etter løpet.

– Det er bra med fjell og en litt tøffere etappe, så det blir nok hardt for ham å beholde ledertrøyen. Det viktige for Thor blir å disponere kreftene så han ikke kjører seg flat, understreket trener Kvålsvoll. (©NTB)

Personvernpolicy