Tar avstand fra uttalelser

Generalsekretæren for Islamsk Råd i Oslo, Shoaib Sultan, tar avstand fra uttalelsene om at norske kvinner misbruker krisesentre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hva nestlederen i innvandrerrådet i Drammen mener med at kvinner misbruker krisesentre, vet ikke jeg, sier generalsekretær Shoaib Sultan i Islams Råd i Oslo til ABC Nyheter.

– Det jeg vet er at muslimer i Norge støtter kampen mot vold mot kvinner og bruken av krisesentre.

Sultan trekker frem muslimers uttalte og gjentatte støtte til kampen mot kvinnevold.

– Allerede i 2005 ga vi vår fulle støtte til TV-aksjonen som omhandlet vold i nære relasjoner. Imamer i Islamsk Råd Norges medlemsmoskeer diskuterte problemstillingen og tok klar avstand fra vold mot kvinner.

Fordømmer voldsbruk

I etterkant av skriveriene har Islams Råd lagt ut en uttalelse på sine internettsider. Der heter det blant annet at «det utvilsomt er kvinner som er utsatt for grov fysisk mishandling blant de som oppsøker krisesentrene. Islamsk Råd Norge vil markere støtte til disse og tar avstand fra og fordømmer voldsbruken de har vært utsatt for».

– La meg være klar: Hvis Senol Karagøz mener at norske kvinner søker for lett støtte i krisentrene etter krangling og kjeft, så står det for hans regning. Det er ikke noe muslimer i Norge vil slutte seg til.

Sterke reaksjoner

Uttalelsene fra nestelederen i innvandrerrådet i Drammen om at norske kvinner tyr for lett til krisesentrene, samt at det norske samfunnet er farlig og lettsindig, har ført til sterke reaksjoner.

Daglig leder ved Betzy Krisesenter i Drammen, Janne Grethe Opdal, forteller til NTB at Karagøz´ utspill er krenkende, sårende og provoserende.

– Ingen av kvinnene som er her, går på byen. De har opplevd vold og tar ansvar overfor barna, sier Opdal, som mener utspillet legaliserer vold.

Frps innvandrerpolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, ber ifølge NTB nestlederen i innvandrerrådet forlate landet etter uttalelsene.

– Når han er så fullstendig lite integrert i det norske samfunnet at han klager over likestilling, klesstil og kvinners rettigheter, forstår jeg ikke hvorfor han velger å bo her, sier Amundsen.

Personvernpolicy