– Kvinner misbruker krisesenter

<p>Illustrasjonsfoto: <a href="http://www.colourbox.com/ImageDetail,i=963840">Colourbox.com </a></p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nestlederen av innvandrerrådet i Drammen mener mange kvinner misbruker krisesenteret. Krisesenterlederen er sjokkert over utspillet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB-Alexander Vestrum) 80 prosent av kvinnene og barna som bor på Betzy Krisesenter i Drammen, har innvandrerbakgrunn. Men nestlederen i Drammen innvandrerråd, Senol Karagøz, mener mange misbruker krisesentrene.

– Kvinner må tåle krangling og kjeft uten å måtte søke ly i et krisesenter. Jeg hører om tilfeller der kvinner utnytter sentret bare for å få lov til å gå ut på byen eller komme seg bort fra mannen, hevder Karagøz overfor Drammens Tidende.

– Krisesentrene ødelegger

Han mener krisesentre ødelegger alt håp for de mennene som har konene sine der, og at familieverdiene alltid skal veie tyngre enn både rettigheter og frihet.

– Jeg har hørt om menn som forsøker å søke forsoning, men som får beskjed om at de ikke får lov å snakke med ektefellen, sier Karagøz. Han understreker at et krisesenter er et godt sted for dem som virkelig har behov for det.

– Men det er mange misforståelser. Noen tror et krisesenter er et sted å få hjelp med forhold som går litt dårlig. Andre tror det er et sted de kan få økonomisk hjelp, fordi de har fått råd fra naboene. De sier for eksempel: «Hvis du har bråk og problemer hjemme, ta kontakt med krisesenteret. De gir deg penger og et sted å bo», sier Karagøz til NTB.

– Både kvinner og menn som kommer hit til landet, blir påvirket av den norske kulturen, med likestilling, alkohol, utfordrende klesstil og rettigheter. Det kommer i konflikt med de tradisjonelle verdiene, sier nestlederen, som mener konflikten mellom verdiene skaper trøbbel i ekteskap.

– Blant annet kan det føre til at en kone urettmessig beskylder en mann for å være utro, fordi noen har fortalt det til henne, sier Karagøz, som også er et sentralt medlem i Det tyrkiske trossamfunn.

– Krenkende utspill

Daglig leder ved Betzy Krisesenter, Janne Grethe Opdal, mener Karagøz´ utspill er krenkende, sårende og provoserende.

– Ingen av kvinnene som er her, går på byen. De har opplevd vold og tar ansvar overfor barna, sier Opdal, som mener utspillet legaliserer vold.

Frps innvandrerpolitiske talsmann, Per Willy Amundsen, ber nestlederen i innvandrerrådet forlate landet etter uttalelsene.

– Når han er så fullstendig lite integrert i det norske samfunnet at han klager over likestilling, klesstil og kvinners rettigheter, forstår jeg ikke hvorfor han velger å bo her, sier Amundsen.

Også lederen for Islamsk Råd i Oslo, Shoaib Sultan tar sterk avtand fra påstandene.

Personvernpolicy