Sikret seg festivaljobb

Sikret seg festivaljobb
Sikret seg festivaljobb

Trysilbandet Svölk vant i sterk konkurranse med 2500 band, hvor premien er spillejobb på årets Sweden Rock Festival.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Snart album- og festivalklareSnart album- og festivalklare

- Vi hadde jo et håp, men trodde ikke vi ville nå helt frem. Dette er nesten som å vinne i Lotto!, jubler Knut Erik Solhaug, vokalist i Svölk, over telefonen til ABC Nyheter.

I samarbeid med MySpace har festivalen arrangert en konkurranse for band i Norden.

- Det er kjempekult å ha navnet sitt på samme plakat som Judas Priest og de gutta der, fortsetter han.

Ett band fra hvert av de nordiske landene kunne vinne en plass på festivalen.

Og blant hele 2500 MySpace-band som konkurrerte om den gjeve prisen i Norge var det altså Svölk som strakk det aller lengste strået.

Juryfavoritter

Publikum stemte frem ett band fra hvert land, noe som talte som en hel stemme da alt skulle oppsummeres. I Norge vant faktisk ikke Svölk denne avstemningen, så juryen selv må ha likt det de har hørt.

- Dette er hetl vanvittig! Helt konge å få spille på en skikkelig festival hvor både publikum og artister er hundre prosent rock, understreker Solhaug videre.

Sweden Rock festival er blitt en institusjon for hardrockfolket i Skandinavia, og på årets program er størrelser som Judas Priest, Saxon, Whitesnake og Def Leppard blant årets headlinere.

Foruten Svölk er Satyricon foreløpig den eneste andre norske bandet som foreløpig er bekreftet. Festivalen går av stabelen i Sölvesborg i Sverige i perioden 4. til 7. juni.

Debutalbum i vår

Foruten Knut Erik Solhaug på vokal, består Svölk av Martin Østerhaug og Jengt Castral på gitarer, Thomas Østerhaug på bass og Jørgen Seger Haave på trommer.

Bandet har til nå kun gitt ut EP-en «Beast Unleashed» i 2005, men er for tiden i ferd med å ferdigstille innspillingen av sitt debutalbum som kommer i løpet av våren. På albumet har de fått med seg legenden Hellhammer, som tidligere har spilt med Mayhem og Dimmu Borgir, på trommer.

- Dette kommer til å toppe alt vi har gjort tidligere. Vi er et band i etableringsfasen selv om vi har holdt på noen år, men vi kommer garantert til å slå rekorden fra tidligere glatt. Vi har vel spilt for en fem-seks hundre mennesker før, avrunder Svölk- vokalisten.

Les mer om Svölk på bandets offisielle hjemmesider og på deres MySpace-profil.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy