Gelius blir sjef for Dagsrevyen

<p>Jon Gelius tar over roret i Dagsrevyen. Foto: Lise Åserud/Scanpix.</p>
Jon Gelius tar over roret i Dagsrevyen. Foto: Lise Åserud/Scanpix.

Jon Gelius (43) ble i dag ansatt som ny sjef for TV-nyhetene i NRK, melder nrk.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste årene har Gelius vært programleder for Dagsrevyen og NRKs øvrige nyhetssendinger i fjernsynet. Gelius har også vært programleder for ”Sommeråpent” og NRKs direktesendte politikerdebatter foran Stortingsvalget i 2001.

Den nye Dagsrevy-sjefen er utdannet fra Norsk Journalisthøgskole og har også bakgrunn fra avis og radio.

- Journalistisk tyngde

Ifølge nyhetsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK har Jon Gelius journalistisk tyngde og et brennende engasjement som vil bidra til å styrke fjernsynsnyhetene i NRK.

- Jeg gleder meg til å samarbeide med Jon. Han har også mange spennende tanker om hvordan NRK som flermedielt hus fortsatt skal ha grep om hele nyhetsbildet innenfor radio, tv og nett, sier Gynnild-Johnsen til nrk.no

- Tar fatt med ydmykhet

Selv sier Gelius at det er med ydmykhet han tar fatt på jobben som sjef for Norges viktigste nyhetsprogram på TV. - Jeg ser frem til å være med og videreutvikle fjernsynets ulike nyhetssendinger gjennom døgnet slik at vi befester posisjonen som førstevalget til norske TV-seere, sier Jon Gelius.

Den nytilsatte redaktøren for TV-nyheter skal sitte i ledergruppa sammen med redaktører for nett og radio, samt fagsjefer for utenriks, politikk, innenriks, økonomi og magasinsendinger i radio og TV.

Personvernpolicy