Gelius blir sjef for Dagsrevyen

Jon Gelius tar over roret i Dagsrevyen. Foto: Lise Åserud/Scanpix.
Jon Gelius tar over roret i Dagsrevyen. Foto: Lise Åserud/Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jon Gelius (43) ble i dag ansatt som ny sjef for TV-nyhetene i NRK, melder nrk.no.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste årene har Gelius vært programleder for Dagsrevyen og NRKs øvrige nyhetssendinger i fjernsynet. Gelius har også vært programleder for ”Sommeråpent” og NRKs direktesendte politikerdebatter foran Stortingsvalget i 2001.

Den nye Dagsrevy-sjefen er utdannet fra Norsk Journalisthøgskole og har også bakgrunn fra avis og radio.

- Journalistisk tyngde

Ifølge nyhetsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen i NRK har Jon Gelius journalistisk tyngde og et brennende engasjement som vil bidra til å styrke fjernsynsnyhetene i NRK.

- Jeg gleder meg til å samarbeide med Jon. Han har også mange spennende tanker om hvordan NRK som flermedielt hus fortsatt skal ha grep om hele nyhetsbildet innenfor radio, tv og nett, sier Gynnild-Johnsen til nrk.no

- Tar fatt med ydmykhet

Selv sier Gelius at det er med ydmykhet han tar fatt på jobben som sjef for Norges viktigste nyhetsprogram på TV. - Jeg ser frem til å være med og videreutvikle fjernsynets ulike nyhetssendinger gjennom døgnet slik at vi befester posisjonen som førstevalget til norske TV-seere, sier Jon Gelius.

Den nytilsatte redaktøren for TV-nyheter skal sitte i ledergruppa sammen med redaktører for nett og radio, samt fagsjefer for utenriks, politikk, innenriks, økonomi og magasinsendinger i radio og TV.