– Må tåle å bli kalt kuk

Politiet i Finnmark må tåle mer enn politimenn andre steder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Du er en kuk. Det er du, sa 47-åringen fra Lakselv til en lokal politibetjent i fjor høst, skriver ANB.

Indre Finnmark Tingrett har slått fast at en politimann må tåle såpass i Finnmark.

- Utsagnene er vanlige i Finnmark, og ligger innenfor det en polititjenestemann må tåle, heter det fra rettens flertall.

Episoden fant sted i oktober i fjor etter at den 47 år gamle mannen ble tatt for fyllekjøring i Lakselv, og har erkjent straffskyld for dette.

Men mannen slapp ikke helt unna likevel. For fyllekjøringen ble mannen dømt til ubetinget fengsel i 30 dager og en bot på 15.000 kroner. Han mister også førerkortet i tre år, og må betale 1.000 kroner i saksomkostninger.

At det er forskjell på hvor man kommer fra er det ingen tvil om. Om man dømmes eller frifinnes for å bruke slike betegnelser på andre, avhenger av hvor du befinner deg i landet.

I mars i fjor ble en 34-årig finnmarking frikjent for å ha kalt en polititjenestemann «hestkuk». Også tidligere er menn i Nord-Norge frikjent for å ha kalt politimenn for «hestkuk».

Men du slipper ikke unna med slike betegnelser overalt. I januar ble en 17-åring fra Senja dømt til 60 dagers samfunnsstraff for å ha kalt politibetjenter for «hestkuk», «drittsekk» og «tom i hodet».

Personvernpolicy