Opplysninger om 107 elever på avveie

<p> Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/Scanpix.</p>
Illustrasjonsfoto: Lise Åserud/Scanpix.

En mann trodde minnepinnen han fant inneholdt musikk. I stedet var den lastet med opplysninger om 107 elever på Askøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Erik Heradstveit fant minnepinnen fredag på en parkeringsplass utenfor Ravnanger senter, skriver Bergens Tidendes nettutgave bt.no.

- Det er utrolig om ansatte fra PPT klarer å miste så viktig informasjon på en handletur. Og de må jo ha merket at de har mistet noe, sier Heradstveit.

Han tok den med hjem for å sjekke hva den inneholdt. Det viste seg å være 20 filer fra Pedagogisk-Psykologisk tjeneste (PPT) på Askøy.

Vurdering av elevenes problemer

De inneholdt dokumenter om interne arbeidsforhold, utredninger om enkeltelever og vurderinger av deres evner og problemer.

Lastet ned på minnepinnen var også et dokument med navn på 107 barn og åtte voksne personer som står i kø for å få hjelp av PPT, skriver bt.no.

Her får man innblikk i barns lærevansker, foreldre med psykiske problemer og man får vite hvordan enkeltelever klarer seg i en test. Blant annet kan man om en av elevene lese at han ligger så langt etter den normale utviklingen at han betegnes som lettere tilbakestående.

Eirik Heradstveit og samboeren er oppgitt over informasjonen de fant på minnepennen. Samboeren synes også saken er ubehagelig fordi hun kjenner enkelte av navnene som står på listen.

- PPT bør ikke slippe unna

Bergens Tidendes journalist spør hvorfor de ikke gikk rett til PPT-tjenesten med minnepinnen de fant.

- Egentlig hadde vi lyst til å anmelde saken til politiet, men vi mener at folk bør få vite hvordan så sensitiv informasjon blir oppbevart. Derfor gikk vi til avisen. PPT bør ikke slippe så lett unna dette, sier Heradstveit.

BT har vært i kontakt med noen av foreldrene til de 107 barna som står på listen. Alle blir ifølge avisen sjokkerte over at informasjon om deres barn har ligget og slengt på en parkeringsplass.

- Det er ekkelt å tenke på hva denne informasjonen kunne blitt brukt til av andre. Det er vanskelig nok å søke hjelp hos PPT om en ikke skal få informasjonen spredt for elle vinder også, sier en mor til avisen.

Personvernpolicy