Ny runde i Mississippi

<p>Clinton og Obama er klare til ny dyst. (Foto: Scanpix)<br> </p>
Clinton og Obama er klare til ny dyst. (Foto: Scanpix)

De to demokratiske senatorene Barack Obama og Hillary Clinton utkjemper en ny runde i nominasjonskampen i delstaten Mississippi tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama tippes av de fleste til å hale i land seieren i Mississippi, som totalt skal stille 33 delegater til Demokratenes landsmøte. Meningsmålinger gir Obama en ledelse på mellom 6 og 24 prosent. Et flertall av demokratenes velgere i Mississippi er svarte.

Bill promoterer samarbeid

Obama gjennomførte mandag to valgmøter i Mississippi, mens Hillary Clinton allerede satte kursen nordover til Pennsylvania. Der avholdes nominasjonsvalget 22. april, og delstaten skal velge hele 158 delegater til landsmøtet.

Tidligere president Bill Clinton brukte helgen i Mississippi til å argumentere for en demokratisk stemmeseddel med Hillary Clinton som presidentkandidat og Barack Obama som visepresidentkandidat.

– En nesten ustoppelig styrke, kalte han dem.

Økte forspranget

Men få tror Obama akkurat nå vil bruke tid til å forhandle om en slik posisjon. Han vant med klar margin demokratenes nominasjonsprosess i Wyoming lørdag. Obama fikk 61 prosent oppslutning og sikret seg dermed støtte fra et flertall av delstatens tolv delegater. Senatoren fra Illinois økte forspranget og har nå 1.577 delegater i ryggen, 110 flere enn Hillary Clinton. (©NTB)

Personvernpolicy