Ane Brun: «Changing Of The Seasons» (DetErMine/Balloon Banger)

Gylden Brun

Moldejenta Ane Brun feirer bursdagen med å slippe ny plate. Resultatet er nesten overveldende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Changing Of The Seasons»«Changing Of The Seasons»

Med sitt femte album (inkludert «Duets» og «Live In Scandinavia»), «Changing Of The Seasons», har Ane Brun levert sitt mest gjennomførte album til nå. Låtene er alle av det mer neddempede slaget, noe som kler Bruns stemme og melodier svært godt.

Ane Brun har gradvis fjernet seg fra det noe mer bluesaktige uttrykket som dominerte da hun først dukket opp med «Spending Time With Morgan» for fem år siden. Til tross for laber interesse her på berget den gangen så har karrieren for alvor skutt fart siden. Først med oppfølgeren «A Temporary Dive», som lyn fra klar himmel gikk til topps på VG-listen i 2005, og ikke minst med duetten «Lift Me» som hun gjorde til en landeplage sammen med Madrugada senere samme år.

I dag befinner Ane Brun på toppen av den norske poptronen. Hun vil uten tvil også beholde posisjonen etter at «Changing Of The Seasons» har fått satt seg hos folket.

Albumet er som nevnt nedtonet i form og innhold. Men selv om melodiene alle befinner seg på et behagelig og nesten stillestående leie, føles det hele likevel variert, men også litt mystisk. Anes stemme er platas bærende element, og med den forføres lytteren nærmest ubemerket inn i musikkens melankolske sfære.

Noe av det mest slående med «Changing Of The Seasons» er følelsen som sitter igjen etterpå. Alt på dette albumet virker særdeles gjennomført. Det kan nesten synes som om hver eneste lille detalj her er veiet og målt opp og i mente før avgjørelsen om hvordan det endelige resultatet skulle bli endelig kunne vedtas. Uansett: Det detaljrike lydbildet er likevel bare et ekstra krydder for å gi Bruns tekster og melodier en helhetlig og vedvarende ettersmak.

Albumet inneholder alt 13 spor, som hver for seg serveres med egen identitet. Det er likevel vanskelig å trekke frem enkeltlåter her, da samtlige har noe ved seg som gjør dem interessante. Likevel er det fristende å fremheve den nydelige åpningslåten «The Threehouse Song», det gripende tittelsporet «Changing Of The Seasons» og ikke minst utsøkte «Gillian», med tydelige referanser til Gillian Welch, som Ane Brun tydelig har latt seg inspirere av.

Med seg på platen har for øvrig Stockholm-baserte Ane Brun blant annet fått svenske størrelser som Nina Kinert, Martin Hederos og Christian Kjellvander. De havner alle i bakgrunnen av hovedpersonen selv, men bidrar sammen med øvrige bidragsytere på hvert sitt vis å gi låtene ekstra substans.


Les også - Jeg har aldri vært jålete!

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy