Økt Afghanistan-innsats med Eide

Politisk direktør <strong>Kai</strong> <strong>Eide</strong> i UD ( til venstre) vil bli utnevnt til FNs nye spesialutsending i Afghanistan. Her sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre i krigsherjede Sør-Afghanistan i januar i fjor. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Politisk direktør Kai Eide i UD ( til venstre) vil bli utnevnt til FNs nye spesialutsending i Afghanistan. Her sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre i krigsherjede Sør-Afghanistan i januar i fjor. (Foto: Scanpix)
 

FN vil trappe opp arbeidet i Afghanistan i forbindelse med at Kai Eide blir ny spesialutsending i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både hjelpen til den afghanske befolkningen og støtten til regjeringens institusjoner skal styrkes, opplyser FNs visespesialutsending Christopher Alexander.

– Vi må få fart på arbeidet, vi må samordne en innsats som er større enn noensinne og mer kompleks enn noensinne, og vi må fokusere på å få satt ting ut i livet, sa Alexander til journalister i Kabul mandag.

FNs innsats har av enkelte afghanere blitt kritisert som bortkastet.

Kai Eide er nominert som spesialutsending av FNs generalsekretær Ban Ki-moon, og han er ventet å bli godkjent av FNs sikkerhetsråd innen få uker. (©NTB)

Personvernpolicy