Basehoppere skal kappfly i Romsdalen

<p> Frittflygende basehopper, her fra Kjerag i Lysebotn. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix. </p>
 Frittflygende basehopper, her fra Kjerag i Lysebotn. Illustrasjonsfoto: Thomas Bjørnflaten/Scanpix.

I juli samles basehoppere fra hele verden til kappflyging i Romsdalsfjellene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er er den tidligere basehopperen Paul Fortun (39) som står bak konkurransen, forteller Romsdals Budstikke.

Planen hans er å gjøre World Base Race til en årlig begivenhet som også skal bidra
til å sette Romsdalen på kartet.

– Fra før har vi Holmenkollen og Vikersund. Det er ikke grunn til å tro at disse konkurransene blir mindre spennende TV-sport når vi om få år får erfaring om hvordan det skal gjøres. Jeg tror dessuten at arrangementet vil tiltrekke seg et bredt publikum, sier Paul Fortun til avisens nettutgave, rbnett.no.

Hoppet over hele verden

Fortun så første gang basehopp fra Trollveggen som guttunge hjemme på Ås i 1980. Han bestemte seg for en gang å gjøre det samme. Men da han selv ble gammel nok, var Trollveggen stengt for denne omdiskuterte sporten. Dermed ble det basehopp over hele verden for Fortun i årene som kom, inntil ryggen sa stopp etter 2005-sesongen.

- Fortsatt er det å fly fra fjelltopper min største lidenskap i livet, sier Paul Fortun til rb.nett.

«World Base Race Romsdalen 2008» vil gå av stabelen 1.-12. juli. To og to vil hoppere vil konkurrere mot hverandre etter utslagsmetoden. Det skal flys 750 meter etter hopp fra fjellet Gridsetskolten. Den som passerer mållinja først har vunnet. Alt skal skje i kontrollerte former, forsikerer basehopp-arrangøren. Villmenn som tar sjanser vil bli diskvalifisert og bortvist.

Personvernpolicy