Refset sine egne

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Arbeiderpartipolitikere i Vest-Agder fikk lørdag sterk kritikk av Martin Kolberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partisekretæren refset kollegaene på Sørlandet for ukultur da han talte på årsmøtet i Vest-Agder Arbeiderparti i Mandal, skriver NRK.

Bakgrunnen for Kolbergs kritikk er striden om ledervervet i fylkeslaget. Det har vært en kamp preget av til dels harde personangrep, spesielt mellom Terje Næss og Rolf Terje Klungland.

Uverdig

Og dette er altså en strid partisekretæren mener er Arbeiderpartiet uverdig.

– Det som har skjedd i forkant av dette årsmøtet er ikke i tråd med det som kjennetegner Arbeiderpartiets kultur. Ydmykhet og respekt for andres meninger er en avgjørende side av vår partikultur, sa Kolberg.

Han slo videre fast at alle partiets medlemmer har et ansvar når det gjelder hvordan partiet framstår for resten av befolkningen. Partisekretæren la stor vekt på Arbeiderpartiet som et åpent og demokratisk parti.

Lojalitet

Kolberg var ikke nådig i kritikken av sine egne. Han var spesielt opptatt av lojalitet og presiserte at enten er en lojal eller så er en det ikke. Det nytter ikke å late som om en er enig, for så å gjøre noe helt annet.

– Noen av disse punktene er brutt i forløpet til dette årsmøtet. Hvis noen her føler seg truffet, bør de straks ta det til seg. Dette må ta slutt, sa Kolberg til årsmøtet.

Han var klar på at kritikken var rettet til alle møtedeltakerne og nevnte verken navn eller grupperinger. Men Kolberg sa også at om en gruppe innen partiet har større lojalitet innad enn til partiet, så er denne gruppen blitt en fraksjon.

Tilgivelse

Avslutningsvis oppfordret Kolberg sine partikollegaer til tilgivelse som en løsning på problemene.

- Den eller de som tilgir taper aldri. Ikke slik at alt kan glemmes, men slik at partiets stabilitet og kraft gjenreises. Den andre veien ut er at medlemmene må bestemme. En hver beslutning må ha sin forankring hos medlemmene, slo Kolberg fast.

Personvernpolicy