Norges første astronauter

Norges første astronauter
Norges første astronauter

I musikken til X-Queen Of The Astronauts dukker mange referanser fra svunnen tid opp. Hvor de har hentet sin inspirasjon fra avslører de her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

X-Queen Of The Astronauts er i disse dager er ute med debutalbumet «Hello, Pretty-Pretty!». Bandet har hatt tre singler på P3s spillelister og gikk nesten til topps i Urørtfinalen 2007. I tillegg har de spilt på en rekke klubber både i hovedstaden og andre steder og har blant annet stått på programmet til både Hovefestivalen i fjor og by:Larm både inneværende og forrige år.

I vår spalte avslører de blant annet hvorfor de har valgt det forunderlige navnet X-Queen Of The Astronauts og hvor de har hentet sin inspirasjon fra.

1. Hva er bakgrunnen for bandnavnet?
- Vi hadde et behov for å starte et band og ville ikke gå i fella med et bandnavn som allerede var opptatt. På Notodden Bibliotek fant vi et obskurt, britisk dikt ved navn X-Queen Of The Astronomes. Tankene om stjerner og planeter begynte å feste seg og slikt ble vi X-Queen Of The Astronauts. Diktet har ingen sett siden.

2. Beskriv musikken dere lager
- Rockmusikk med popreferanser. Ta en dæsj rock fra 70-tallet og litt pop fra 60-tallet og bland dette sammen med littegrann nyere, alternativ rock og så er vi i nærheten av noe.

3. Inspirasjonskilder (alt mulig)
- Av musikk så setter vi stor pris på; The Beatles, David Bowie, Motorpsycho, Queen, Thin Lizzy og The Beach Boys. Dette er også artister som ofte blir trukket

Albumet «Hello, Pretty-Pretty!» er ute nå.Albumet «Hello, Pretty-Pretty!» er ute nå.

frem når andre skal beskrive hva vi driver med. Ellers kommer vi selvsagt ikke utenom den fantastiske «Barbarella ­ Queen Of The Galaxy» fra 1968. Jane Fonda beviser her menneskets rett til eksistens. Reint visuelt har jo Star Trek hatt sitt å si. Ellers liker vi science fiction-litteratur.

4. Tre beste album gjennom tidene med begrunnelse
- Oi. Dette er skrekkelig vanskelig, da vi aldri kommer til å bli enige. Vi tar oss da friheten til å nevne tre hver.

Tommi le Wormser:
1. The Beatles: «Abbey Road». Mitt første møte med The Beatles ­ og for et møte.
2. Red Hot Chili Peppers: «BloodSugarSexMagic». Den første skiva som blei min plate. Ungsomstida og den har ingen, ingen svake låter.
3. Michael Jackson: «Thriller». Kongeskiva til popkongen.
Outsidere: Pantera: «Vulgar Display Of Power», Motorpsycho; «Trust Us».

AstroKing:
1. The Beatles: «Revolver». Et album uten svake låter og med noen av pophistoriens sterkeste øyeblikk. George Harrison er på topp og det er stas.
2. Bob Dylan: «Blonde On Blonde». Dylan på for mye droger burde vel egentlig blitt en flopp, men når han er så inspirert som dette så blir det perfekt uansett.
3. David Bowie: «Hunky Dory». Bowies beste plate selv om «Ashes To Ashes» fra «Scary Monsters» er beste låt. Nydelig syttitallsmusikk med så bra låter at det nesten gjør litt vondt.
Outsidere: Alt av Tom Waits, Pearl Jam: «Ten» og Miles Davis: «Kind Of Blue».

5. Tidenes beste vokalist med begrunnelse
Tommi: Freddie Mercury. Fordi han var mannen over alle menn.
AstroKing: Tom Waits. Mest særpreg i hele verden.

6. Vinyl, CD-er eller iPod?
- Vinyl.

7. Har dere et helt spesielt ønske eller mål med musikken dere lager?
- Det bokstavelig talt mest høytsvevende målet er å være det første bandet til å spille live i verdensrommet. Av mer jordiske ambisjoner er det å komme seg mest mulig rundt og spille og i løpet av ikke så veldig langt tid komme oss i studio og begynne på ny plate.

8. Gir fotball overhode mening?
- Ja!


Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy