Fotball mot sult

Illustrasjonsfoto: <a href="http://www.colourbox.com/ImageDetail,i=558009">Colourbox.com</a><br><p> </p>
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
 

Afrikansk fotball er et viktig verktøy i kampen for å bekjempe sult, mener FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) gikk denne uka ut og satte søkelyset på fotballens rolle i kampen mot sult og fattigdom.

Det er inngått en avtale mellom FAO og Organisasjonen for afrikansk fotball (CAF). Partene er enige om å samarbeide for å øke oppmerksomheten rundt temaet mat og sult i verdensdelen, melder FNs nyhetssenter.

– FAO har alltid hatt fokus på den rollen idrett generelt, og fotball spesielt, kan ha som verktøy for fred og utvikling. Idrett kan brukes for å mobilisere politisk vilje og ressurser til kampen mot sult verden over, sier Jacques Diouf, generaldirektør for FAO.

Det er verdens fattigste som forhåpentligvis skal nyte godt av at FN nå allierer seg med den afrikanske fotballen. CAF skal støtte FN-organisasjonens program og kampanjer.

I tillegg blir afrikanske fotballspillere goodwill-ambassadører for FAO. De følger dermed i fotsporene til blant andre den tidligere Juventus- og Interstjerna Roberto Baggio og Real Madrids kaptein Raúl Gonzalez.

Personvernpolicy