Væpnet angrep mot ambassadørbolig

<p>Boligen til Norges ambassadør i Nepal, Tore Toreng, ble lørdag kveld angrepet av væpnede personer. (Foto: Scanpix)</p>
Boligen til Norges ambassadør i Nepal, Tore Toreng, ble lørdag kveld angrepet av væpnede personer. (Foto: Scanpix)

En gruppe væpnede personer angrep lørdag boligen til ambassadør Tore Toreng i Nepal. Ambassadøren var selv til stede da ranet skjedde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbruddet skjedde ved 1.30-tiden natt til lørdag nepalsk tid, melder Aftenposten.no.

Ifølge nettstedet Himalaya Times var det en gruppe på ti væpnede personer som angrep ambassadeboligen. De var utstyrt med jernstenger og kniver. Nettstedet eKantipur.com melder imidlertid at det var 25 personer som gikk til angrep på ambassadeboligen.

Først skal angriperne ha kuttet telefonledningen, før de overmannet seks sikkerhetsvakter og fortsatte inn i huset til ambassadøren og hans familie.

Utbyttet skal ha vært om lag 3.000 kroner, en bærbar datamaskin og noen klær.

Ambassadør Tore Toreng flyttet inn i boligen i januar i år. Eieren av boligen er gullsmed.

– Det kan hende at ranerne trodde gullsmeden fortsatt bodde i huset. De skal i hvert fall ha lett etter smykker og lignende inne i huset. Ranerne skal også ha hatt en diskusjon med vaktene på utsiden da de ble fortalt at gullsmeden ikke lenger bodde i huset, sier Torengs rådgiver Kamala Bista til Himalaya Times.

Utenriksdepartementet bekrefter innbruddet i boligen.

– Vi har vært i kontakt med ambassadøren og de har så langt håndtert denne hendelsen selv. Den vil også bli etterforsket av politiet i Nepal, i samarbeid med ambassaden, sier kommunikasjonsrådgiver Tor-Henrik Andersen i UD.

Han opplyser at ingen ble skadd under innbruddet. (©NTB)

Personvernpolicy