Valla avlyser 8. mars-tale

Valla avlyser 8. mars-tale
Valla avlyser 8. mars-tale

Tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla er blitt syk, og kan ikke holde tale i Trondheim i anledning kvinnedagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Valla skulle holde appeller både i Oslo og Trondheim. Selv om hun måtte avlyse i Trondheim vil hun likevel se om hun er i god nok form til å tale på Youngstorget i Oslo.

- Hun håper i det lengste at hun vil være i stand til det. Hun sier selv at det er dette arrangementet som sitter lengst inne å avlyse, sier talskvinne for 8. mars-komiteen Ane Stø til NTB.

Fikk influensa

Valla hadde et tett program på kvinnedagen. Hun skulle holde appell i Trondheim, være hovedtaler under 8. mars-arrangementet i Oslo, og i tillegg åpne en kunstutstilling i Trondheim og delta i et arrangement på Tveten gård i Oslo.

- Hun har fått influensa, og er veldig dårlig. Hun har avlyst programmet for resten av dagen, sier Stø.

Valla reiste hjem fra Trondheim tidligere enn planlagt lørdag formiddag.

- Hun håper at hun kan få seg et par timers søvn, og at hun føler seg bra nok til at hun kan gjennomføre talen. Hun skulle blant annet snakke om kriminalisering av sexkjøp, likelønn og kvinner i arbeidslivet, sier Stø, som vil ta over som hovedtaler hvis Valla må avlyse.

Stor interesse

Lederen av 8.-marskomiteen tror mange av de frammøtte vil bli skuffet hvis Valla ikke kan tale. Stø har inntrykk av at det var knyttet stor interesse til Vallas tale, og at mange hadde gledet seg til å høre hva hun hadde å si.

- Dette er den første store politiske opptredenen hennes siden hun gikk av som LO-leder. Hun er et politisk menneske, og har lyst til å fortsette å kjempe for de tingene hun tror på. Det er jo også grunnen til at vi inviterte henne, sier Stø. (©NTB)

Personvernpolicy