Vil fortsette som barneombud

Barneombud Reidar Hjermann har et sterkt ønske om å fortsette i stillingen når åremålet hans går ut 14. april. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Barneombud Reidar Hjermann har et sterkt ønske om å fortsette i stillingen når åremålet hans går ut 14. april. (Foto: Scanpix)
 

Reidar Hjermann er sulten på å fortsette som landets barneombud, og han mener han er rett kandidat til stillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stillingen som barneombud er fortsatt ikke utlyst av Barne- og likestillingsdepartementet. Utlysningsteksten er ikke klar, og det er heller ikke hodejegerfirmaet som skal lete etter kandidater, skriver Aftenposten.

Hjermann var fast bestemt på å glemme hele saken, men nå har han funnet ut at han har et sterkt ønske om å fortsette.

– Jeg føler meg som en sterk kandidat, og stabilitet er kanskje det viktigste for kontoret vårt. Jeg har startet en del saker i et åtteårsperspektiv, som jeg gjerne vil fullføre, sier Hjermann.

Han nevner kampen mot hardhet i barneoppdragelse, og han vil bedre barnevernstjenesten. Et annet punkt han ivrer for er forholdet mellom barn og mor i omsorgssaker, helsesøstertjenesten, og etablering av ekspertgrupper av barn.

Hjermann risikerer å måtte rydde skrivebordet 14. april, for så å flytte inn igjen.

– Det kan bli litt absurd, med avskjedsmarkeringer og følelser rundt dette, og så en mulig retur. Men det skal jeg leve med, sier Hjermann, som slett ikke mener han er for tidlig ute så lenge jobben ikke engang er utlyst.

– Det er viktig å signalisere at jeg synes stabilitet er viktig, forklarer han.

Hjermann opplyser at han har snakket med departementet om situasjonen som kan oppstå 14. april når åremålet utløper. (©NTB)

Personvernpolicy