Venstre vil ha tidskonto

Venstre vil erstatte dagens foreldrepermisjon med en tidskontoordning som gjelder fram til barnet er 16 år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre mener ordningen vil gi den enkelte familie fleksibilitet, og peker på at foreldrene selv skal kunne bestemme når de vil ta ut permisjon.

– Venstre mener disse målene oppnås best ved å erstatte dagens ordning med foreldrepermisjon i barnets første leveår med en tidskontoordning på 15 måneder per barn som foreldrene selv disponerer fram til barnet er 16 år, sier nestleder Trine Skei Grande.

Forslaget ble vedtatt på Venstres sentralstyremøte fredag.

– For de fleste vil det være naturlig å ta hele permisjonen i barnets første leveår. Men for andre passer det bedre å gå tilbake i jobb med en ekstra ferieuke i flere år framover. Andre foretrekker en fridag i uken mens barna er små, mens enkelte vil gå litt tidligere fra jobb et par ganger i uka, sier Grande.

Forslaget innebærer at hver av foreldrene må ta minimum tre av de 15 månedene. (©NTB)

Foto: Scanpix

Personvernpolicy