Arnold Muhren – første stjerne fra kontinentet

Arnold Muhren – første stjerne fra kontinentet
Arnold Muhren – første stjerne fra kontinentet

I vår tid hvor ikke-britiske spillere snarere er regelen enn unntaket i Premier League, er det morsomt å hente fram en av de få utenlandske spillerne som preget engelsk fotball på 70- og 80- tallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Runde 17: John Wark

Runde 18: Ron Harris

Runde 19: Peter Shilton

Runde 20: Bob Latchford

Runde 21: Charlie George

Runde 22: Peter Lorimer

Runde 23: Terry Venables

Runde 24. Tony Brown

Runde 25: Trevor Brooking

Runde 26: Peter Osgood

Runde 27: Kenny Hibbitt

Runde 28: Arnold Muhren

Arnold Johannes Hyacinthus Muhren var en nederlender som herjet engelske fotballbaner med et strålende Ipswich-lag på slutten av 70-tallet og begynnelsen av 80-tallet. Med seg på laget hadde han sin landsmann Frans Thijssen (gjett om vi lo av det etternavnet). Manager Bobby Robson tenkte nok at det kunne være greit med to landsmenn i klubben for å redusere hjemlengselen til gutta. Nederlenderne blomstret i Ipswich. Laget spilte feiende flott fotball og vant manges hjerter.

Det var på en treningsleir i Nederland før 78/79-sesongen startet at Robson for alvor fikk øynene opp for Arnold Muhren som da spilte i FC Twente (sammen med vår egen Hallvar Thoresen). Han ble kjøpt for 150 000 pund – et kupp skulle det vise seg. Arnold Johannes var en fantastisk pasningsspiller med en meget følsom venstrefot, og bidro sterkt til Ipswich’ UEFA-cuptriumf i 1981 og lagets gode ligaplasseringer.

I 1982 fortsatte han karrieren i Manchester United, og han vant to FA-cup-triumfer med «The Red Devils» i 1983 og 1985 før turen gikk tilbake til Nederland og Ajax.

Mannen hadde også et internasjonalt format vi må nevne. Han ble Europamester med Nederland i 1988, og vi husker vel alle van Bastens volley-scoring i finalen mot Sovjetunionen. Pasningen kom fra ….Arnold Muhren.

Se Ipswich vinne UEFA-cupen i 1981, og nyt en herlig engasjert Bobby Robson!


Personvernpolicy