En drept i eksplosjon på dansk pizzabar

<p> Foto: Scanpix</p>
 Foto: Scanpix

En person er død og to skadd i en voldsom eksplosjon på en pizzarestaurant i Bramming sør på Jylland i Danmark. Politiet har anhold to menn etter eksplosjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den omkomne var en kvinne som bodde i en leilighet over Castello Pizzeria i Nørregade i Bramming, der eksplosjonen inntraff rett før klokken 04 fredag. Den ene av de skadde hoppet ut av et vindu i tredje etasje, mens den andre ble begravd i murbiter fra huset.

– Pizzarestauranten er helt ødelagt, sa visepolitiinspektør Lorenz Matzen til København-avisen Ekstra Bladet . Ifølge den danske rikskringkastingen DR ble de to pågrepne observert i området rundt Castello Pizzeria rett før det smalt.

– Den ene var endog svært nær stedet, og vi vil selvsagt gjerne vite hva han gjorde der, sa Matzen. Politiet hadde fredag formiddag bestemt seg for om de to arresterte, som begge er fra Bramming, skal siktes for noe kriminelt forhold.

Eieren av Castello Pizzeria forteller at han har drevet stedet ett år og to måneder. Han kan ifølge dr.dk ikke si noe om hvem som sto bak eksplosjonen som rammet stedet, eller hvorfor noen skulle ønske å sprenge det i luften. (©NTB)

Personvernpolicy