Kattene ble kannibaler

<p>Illustrasjonsfoto: Scanpix</p>
Illustrasjonsfoto: Scanpix

En 45-årig svensk kvinne flyttet ut og lot kattene overta huset. Nå har hun fått 3000 kr i bot for vanskjøtsel etter at dyrene begynte å spise hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den middelaldrende svenske kvinnen mistet kontrollen over kattene sine og flyttet til slutt ut av huset. Etter at naboer slo alarm kom distriktsveterinæren på inspeksjon og fant fem katteskjelett og gulv dekket med avføring.

I den nord-svenske byen Medelpad ble igår kvinnen dømt til 3000 kroner i bot på grunn av det som beskrives som «uaktsomhet».

I følge lokalavisen hadde 45-åringen tenkt å gi bort de første kattungene som kom, men dette skjedde aldri og katteflokken vokste henne til slutt over hodet.

Til slutt overtok de mer enn 20 dyrene huset og kvinnen flyttet selv ut etter å ha ordnet med en kattedør. 45-åringen hevder også å ha gitt kattene både mat og drikke regelmessig i et vedskjul, men at hun ikke gikk inn i det stinkende huset.

Under en kontroll i november 2006 avdekket distriktsveterinæren at gulvene var dekket med avføring. Fem katteskjelett ble også funnet, og tilsynsmuyndigheten mener at kattene hadde begynt å spise hverandre.

Boten på 3000 kroner inkluderer også brudd på narkotikalovginingen i Sverige.

Personvernpolicy