Hevder å ha blitt skutt av hvalfangere

<p> Hvalfangstmotstanderen Paul Watson. Foto: Scanpix</p>
 Hvalfangstmotstanderen Paul Watson. Foto: Scanpix

Den canadiske hvalfangstmotstanderen Paul Watson hevder å ha blitt skutt av japanske hvalfangere i Sørishavet fredag, men sier han overlevde takket være sin skuddsikre vest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Watson forteller til australsk radio at sammenstøtet skjedde etter at hvalfangstmotstanderne kastet stinkbomber om bord i det japanske fabrikkskipet Nisshin Maru.

Det japanske mannskapet svarte ifølge Watson ved å kaste sjokkgranater ned på dekket til demonstrantenes fartøy Steve Irwin, og i kampens hete hevder han å ha blitt skutt i brystet.

– Jeg følte at noe traff meg i brystet. Jeg fant en kule i kevlarvesten som jeg bruker. Den strøk forbi skulderen min, og ville ha truffet meg i hjertet om jeg ikke hadde båret vest, forteller Watson.

Australias utenriksdepartement fordømmer hendelsen og opplyser at japanske myndigheter overfor Australias ambassade i Tokyo har bekreftet at det ble skutt «varselskudd» under tumultene.

Paul Watson grunnla og leder den omstridte dyrevernorganisasjonen Sea Shepherd, og blir av enkelte anklaget for å være økoterrorist.

På begynnelsen av 1970-tallet arbeidet han for Greenpeace, før han i 1977 røk uklar med organisasjonen og brøt ut.

I 1997 fant en norsk domstol Watson skyldig i å ha forsøkt å senke hvalfangstskuta Nybrenna, men Nederland nektet å utlevere ham og Watson har derfor aldri sonet dommen han fikk. (©NTB)

Personvernpolicy