Tromsø-OL kan koste 20 milliarder

<p>Styreleder Petter Jansen (t.h.) i Tromsø 2018 sier at Tromsø-OL kan bli fire milliarder dyrere enn planlagt. Her er han sammen med daglig leder Bjørge Stensbøl da han møtte pressen torsdag. (Foto Heiko Junge / SCANPIX) </p>
Styreleder Petter Jansen (t.h.) i Tromsø 2018 sier at Tromsø-OL kan bli fire milliarder dyrere enn planlagt. Her er han sammen med daglig leder Bjørge Stensbøl da han møtte pressen torsdag. (Foto Heiko Junge / SCANPIX)

Et OL i Tromsø kan bli fire milliarder kroner dyrere enn planlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det bekrefter Tromsø 2018s styreleder Petter Jansen overfor VG.

– Vi er inne i en fase der både vi og departementet gjennomgår og kvalitetssikrer budsjettene våre. Vi kan ende på 15,6 milliarder kroner, som er summen som står der nå. Men vi kan også komme opp i 20 milliarder kroner, sier Jansen til avisen.

Finansdepartementet, kulturdepartementet, miljødepartementet og to eksterne konsulentfirmaer jobber for å kvalitetssikre Tromsøs OL-søknad. Arbeidet vil lede fram til en avgjørelse om Tromsø får statsgaranti, som er avgjørende for om Norge søker OL.

– Blant annet vurderes det om utgiftene til deltakerlandsbyen også skal inn i statsgarantien, eller om departementet aksepterer vårt forslag om å godta en kommersiell bankgaranti fra norske banker. Må landsbyen inn i garantien, betyr det to ekstra milliarder, sier Jansen til VG. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus