Ottar kritiserer Mette-Marits besøk hos prostituerte

<p>Kronrinsesse <strong>Mette</strong>-<strong>Marit</strong> ble tatt i mot av daglig leder Liv Jessen  (th) ved Pro Senteret, i Oslo torsdag. Kronprinsessen var tilstede under en del  av senterets åpne dag. hun fikk blomster av Janni Wintherbauer, Pion. Foto  Morten F. Holm / SCANPIX</p>
Kronrinsesse Mette-Marit ble tatt i mot av daglig leder Liv Jessen (th) ved Pro Senteret, i Oslo torsdag. Kronprinsessen var tilstede under en del av senterets åpne dag. hun fikk blomster av Janni Wintherbauer, Pion. Foto Morten F. Holm / SCANPIX

Kvinnegruppa Ottar reagerer sterkt på at kronprinsesse Mette-Marit torsdag besøkte Pro Sentret i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ved å vie et av sine sjeldne besøk ute i verden til Pro Sentret, framstår det som at kongehuset tar stilling i den opphetede diskusjonen om hvordan vi skal angripe spørsmålet om prostitusjon, sier Kvinnegruppa Ottars leder Ane Stø i en pressemelding.

Mette-Marit fikk under sitt besøk torsdag se noe av det positive kulturelle mangfoldet som kvinnene i prostitusjonen, uansett nasjonalitet, representerer. Blant annet sto musikk, matlaging og kunstinstallasjoner på programmet.

Besøket skjedde i anledning senterets Åpen dag i forbindelse med Mangfoldsåret 2008. Pro Sentret ble opprettet i 1983 som Oslo kommunes hjelpetiltak for kvinner og menn i prostitusjonen.

Stø viser til at Stortinget snart skal behandle et forslag om kriminalisering av kjøp av seksuelle tjenester, og ifølge Stø blir en slik lovendring motarbeidet av Pro Sentret.

– Det er grunnlovsfestet at kongehuset ikke skal blande seg inn i politikk. Kvinnegruppa Ottar forventer nå at kronprinsessen kommer i 8. mars-toget og går bak parolen om å kriminalisere horekundene, slik at balansen blir gjenopprettet, sier Stø. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus