Ottar kritiserer Mette-Marits besøk hos prostituerte

<p>Kronrinsesse <strong>Mette</strong>-<strong>Marit</strong> ble tatt i mot av daglig leder Liv Jessen  (th) ved Pro Senteret, i Oslo torsdag. Kronprinsessen var tilstede under en del  av senterets åpne dag. hun fikk blomster av Janni Wintherbauer, Pion. Foto  Morten F. Holm / SCANPIX</p>
Kronrinsesse Mette-Marit ble tatt i mot av daglig leder Liv Jessen (th) ved Pro Senteret, i Oslo torsdag. Kronprinsessen var tilstede under en del av senterets åpne dag. hun fikk blomster av Janni Wintherbauer, Pion. Foto Morten F. Holm / SCANPIX

Kvinnegruppa Ottar reagerer sterkt på at kronprinsesse Mette-Marit torsdag besøkte Pro Sentret i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ved å vie et av sine sjeldne besøk ute i verden til Pro Sentret, framstår det som at kongehuset tar stilling i den opphetede diskusjonen om hvordan vi skal angripe spørsmålet om prostitusjon, sier Kvinnegruppa Ottars leder Ane Stø i en pressemelding.

Mette-Marit fikk under sitt besøk torsdag se noe av det positive kulturelle mangfoldet som kvinnene i prostitusjonen, uansett nasjonalitet, representerer. Blant annet sto musikk, matlaging og kunstinstallasjoner på programmet.

Besøket skjedde i anledning senterets Åpen dag i forbindelse med Mangfoldsåret 2008. Pro Sentret ble opprettet i 1983 som Oslo kommunes hjelpetiltak for kvinner og menn i prostitusjonen.

Stø viser til at Stortinget snart skal behandle et forslag om kriminalisering av kjøp av seksuelle tjenester, og ifølge Stø blir en slik lovendring motarbeidet av Pro Sentret.

– Det er grunnlovsfestet at kongehuset ikke skal blande seg inn i politikk. Kvinnegruppa Ottar forventer nå at kronprinsessen kommer i 8. mars-toget og går bak parolen om å kriminalisere horekundene, slik at balansen blir gjenopprettet, sier Stø. (©NTB)

Personvernpolicy