Hermano – «...Into the Exam Room» (Suburban/Indie Distribution)

Bestått

Hermano består av veteraner innen stoner og heavy rock, noe som merkes på flere måter på deres tredje album.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Å kalle John Garcia en legende er vel ingen stor overdrivelse. Med Kyuss bidro han, sammen med like legendariske Josh Homme, Nick Oliveri og Brant Bjork, til å skape den moderne stonerrocken. Denne sjangeren videreførte han i bandet Unida etter at han sluttet i Kyuss i 1995, og siden den gang har han jobbet med diverse prosjekter, bl.a. sammen med Danko Jones (dessverre uten stort hell, i min bok). Av disse prosjektene er det Hermano Garcia bør være stoltest av.

Men så er ikke Hermano heller et soloprosjekt fra Garcia. Snarere tvert imot, det var bassisten Dandy Brown (ikke akkurat verdens barskeste navn) som startet prosjektet for om lag 10 år siden. Som han selv forklarer det, hadde han noen heavy blues-riff som ikke passet til noe band han holdt på med. Derfor tok han kontakt med et knippe karer og spurte om de ville bli med på et stoner-prosjekt. At han endte opp med å få med seg Garcia og de solide gitaristene David Angstrom og Mike Callahan bør han absolutt si seg fornøyd med.

På sine hjemmesider uttaler Hermano at dette er deres most emotional record to date, og det er jo en påstand som kan skremme en rocker til å legge beina på nakken. Men frykt ikke, dette er på ingen måte en soft plate. Litt mer moden enn de tidligere er den, men ikke soft. Det er fortsatt heavy blues det går i, og den mest merkbare forskjellen er egentlig at noen av låtene er basert på akustisk gitar i stedet for seige, vrengte riff. Kun sistesporet «Letters from Madrid», der barna til Angstrom synger «Everyone still believes in you but you» om og om igjen, før de avslutter med «I love you, daddy» virker litt malplassert. Men for all del, gutta begynner jo mildt sagt å bli voksne, så vi får tilgi dem.

Dette er langt på vei en safe heavy rock-plate. «Kentucky» sparker i gang plata på flott vis, og gir en god pekepinn på hva man har i vente: Halvseige gitarriff, drivende trommer og John Garcias umiskjennelige, breibeinte vokal. Og naturligvis en deilig gitarsolo. Gutta i Hermano kan sin heavy rock til fingerspissene, og det merkes. De hardere låtene er forutsigbare, men det gjør liksom ikke så mye.

De akustiske låtene gjør seg godt som avbrekk til de pumpende rockelåtene. Spesielt «At the Bar» er herlig sløy, med hangover-vennlige gitarsoloer og Garcia i usedvanlig cool modus. Det høres ut som noe som kunne vært spilt inn i ettermiddagssola på et fredelig sted der man har grill, pils og gode kompiser. Groovy.

Alt i alt er «...Into the Exam Room» akkurat det jeg ventet meg: Verken kruttet eller hjulet blir oppfunnet på nytt, men veteranene i Hermano kan sine ting, og har laget en solid rockeplate.

Les plateanmeldelser her

Les mer musikk her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Personvernpolicy