Märtha og Ari tapte kampen om fjæra

<p>Det blir utbygging i fjæra ved Bloksberg, til tross for kongelig engasjement..  Torsdag ble det klart at det likevel blir utbygging ved Hankø Brygge. Prinsesse  <strong>Märtha</strong> Louise og hennes mann Ari Behn var blant de mange kjendisene som  skrev under på et opprop mot byggeplanene. Arkivfoto : Tor Richardsen / SCANPIX </p>
Det blir utbygging i fjæra ved Bloksberg, til tross for kongelig engasjement.. Torsdag ble det klart at det likevel blir utbygging ved Hankø Brygge. Prinsesse Märtha Louise og hennes mann Ari Behn var blant de mange kjendisene som skrev under på et opprop mot byggeplanene. Arkivfoto : Tor Richardsen / SCANPIX

Miljøverndepartementet stopper ikke byggingen av 40 sjøboder ved sommerboligen til prinsesse Märtha Louise og Ari Behn på Hankø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir utbygging i fjæra ved Bloksberg, til tross for kongelig engasjement.. Torsdag ble det klart at det likevel blir utbygging ved Hankø Brygge. Prinsesse Märtha Louise og hennes mann Ari Behn var blant de mange kjendisene som skrev under på et oppropDet blir utbygging i fjæra ved Bloksberg, til tross for kongelig engasjement.. Torsdag ble det klart at det likevel blir utbygging ved Hankø Brygge. Prinsesse Märtha Louise og hennes mann Ari Behn var blant de mange kjendisene som skrev under på et opprop

Til tross for motstanden fra profilerte hytteeiere som prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og Harald Zwart, har Hankø Utvikling fått tillatelse til å bygge 40 sjøboder i Husebukta på Hankø i Fredrikstad.

– Det er en lettelsens og gledens dag og en seier for lokaldemokratiet. Dette betyr veldig mye for Hankø, sier Henning Forsberg, eier av Hankø Fjordhotell, til NRK.

Daværende miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) overprøvet i sin tid lokal- og fylkespolitikere og stoppet utbyggingen, med begrunnelsen at bodene ville være til hindring for fri ferdsel i strandsonen. Etter å ha inspisert området, mener departementet nå at dette hensynet nå er ivaretatt.

– Når vi likevel velger å ikke oppheve reguleringsplanen, er det fordi saken har gått så langt som den har gjort. Det er veldig lenge siden kommunen godkjente disse planene, og av hensyn til forutsigbarhet i planprosessen lar vi den gå, sier Morten Wasstøl, politisk rådgiver for miljøvernminister Erik Solheim, til Aftenposten. (©NTB)

Personvernpolicy