Torres skjøt Liverpool til fjerde

Fernando Torres har gjort hattrick i begge lagets siste hjemmekamper i serien 3-2 mot Middlesbrough for halvannen uke siden og nå i 4-0-seieren mot West Ham. Foto: Scanpix

Fernando Torres gjorde hattrick i 4-0-seieren mot West Ham og skjøt Liverpool forbi Everton til den viktige fjerdeplassen i engelsk eliteserie.

Mens det er stor usikkerhet rundt eiersituasjonen i klubben, skapte den spanske stjernespissen større trygghet rundt den sportslige framtiden. Med to seirer og 7-1 i mål på fire dager ser Liverpool omsider ut til å ha funnet serieformen spillerne har famlet etter denne sesongen.

Se bildene fra kampen på ABCTV

Torres har gjort hattrick i begge lagets siste hjemmekamper i serien (3-2 mot Middlesbrough for halvannen uke siden), og manager Rafa Benitez registrerer at landsmannen er brennhet.

– Torres har tatt fyr. Det er viktig å ha spillere som kan forandre en kamp, sa han etter at Torres økte til 24 mål for sesongen.

John Arne Riise var tilbake fra start onsdag, og han hadde målgivende nikk til Torres på storscorerens tredje mål.

Sunnmøringen var også nær ved å score selv med et kanonskudd i sluttminuttene. Men lagkaptein Steven Gerrards vakre langskudd noen minutter tidligere ble kampens siste fulltreffer.

Kuyt-assist

Mens tre andre Premier League-lag tok seg til kvartfinale i mesterligaen, nyttet Liverpool midtuka til å bedre stillingen i serien. Lagets returkamp mot Inter spilles først neste uke.

Torres scoret ledermålet i det 8. minutt da han hogg til på innlegg fra Dirk Kuyt. Nederlenderen sto for innlegget også da Torres nikket inn 2-0 i det 61. minutt.

West Ham hadde lite å by på og ble hånet av sine egne tilhengere. Torres kunne hatt sitt hattrick allerede i det 68. minutt, men hans nikk traff innsiden av stolpen og rullet på streken.

I det 81. minutt var det ingen nåde. Riise nikket gjennom til Torres, som iskaldt sendte ballen i mål. To minutter senere satte Gerrard punktum. West Ham fikk en ny smell fire dager etter 0-4 mot Chelsea.

Topp fire

– Vi spiller bra i en avgjørende fase av sesongen. Vi spiller med selvtillit, og alle jobber for hverandre, konstaterte Benitez.

Liverpool er forbi Everton takket være bedre målforskjell. Det er fem poeng ned til Aston Villa på sjetteplass, og alt tyder på at kampen om den siste plassen som gir mesterligamulighet vil stå mellom de to lagene fra Liverpool.

De tre lagene som er foran på tabellen er alle klare for kvartfinale i årets mesterliga. Liverpool kan bli fjerde engelske kvartfinalist når laget tar med seg to måls ledelse til Milano neste uke. (©NTB)