Obama gjør det best på ny måling

<div class="viewNews">Barack Obama vil ifølge meningsmåling gjøre det best i en duell med John McCain. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/SCANPIX</div><p> </p>
Barack Obama vil ifølge meningsmåling gjøre det best i en duell med John McCain. Foto: REUTERS/Jessica Rinaldi/SCANPIX
 

Ferske målinger viser at Obama har et forsprang på 12 prosentpoeng til McCain dersom han blir valgt til demokratenes presidentkandidat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målingen, som er utført for Washington Post og ABC News, viser at Obama har et forsprang på 12 prosentpoeng til McCain dersom han blir valgt til demokratenes presidentkandidat.

Hillary Clintons forsprang til McCain er på 6 prosentpoeng, viser målingen som ble utført før tirsdagens viktige nominasjonsvalg i Texas og Ohio.

McCain vant i begge de to delstatene, og ble onsdag formelt utpekt som republikanernes presidentkandidat.

Clinton vant også i de to delstatene, men har likevel en lengre vei å gå enn Obama. Til tross for Clintons seier i Texas og Ohio, fikk Barack Obama med seg nesten like mange delegater.

Obama har nå 1.566 delegater i ryggen, mens Clinton har 1.457. For å vinne demokratenes nominasjonskamp trengs minst 2.025 delegater.

Hver fjerde spurte i meningsmålingen (27 prosent) mener at McCain med sine 71 år begynner å bli i eldste laget som president, og Arizona-senatorens støtte til invasjonen av Irak bidrar heller ikke til å øke oppslutningen om ham.

To av tre spurte er misfornøyde med president George W. Bush, og noe av misnøyen smitter trolig over på McCain som onsdag fikk presidentens helhjertede støtte under et besøk i Det hvite hus. (©NTB)

Personvernpolicy