Stensbøl går ikke av

Bjørge Stensbøl forblir i stillingen som leder for Tromsø 2018. (Foto: Scanpix)<br><p> </p>
Bjørge Stensbøl forblir i stillingen som leder for Tromsø 2018. (Foto: Scanpix)
 

Etter et oppvaskmøte onsdag kveld er det klart at Bjørge Stensbøl fortsetter som leder for Tromsø 2018.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han blir i jobben. Det er alt jeg har å fortelle nå, sier strategi-og kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen i Tromsø 2018 til NTB.

Siden Nordlys meldte at Bjørge Stensbøl skulle ha varslet sin avgang som leder i selskapet onsdag, har det vært uklart om hvorvidt dette stemte.

Tromsø-ordfører Arild Hausberg sier Stensbøl kom fram til beslutningen om å bli i selskapet etter en samtale med styreleder Petter Jansen onsdag kveld.

– Det har vært mye støy og uro den siste tiden, og Bjørge har vært utsatt for mye oppmerksomhet. Men heldigvis har det kulminert i den samtalen som styrelederen har hatt med Stensbøl i kveld, sier Hausberg til NTB.

Det har vært et oppvaskmøte mellom Stensbøl og Jansen sent onsdag ettermiddag, og ifølge Tromsø-ordføreren har de to nå løst floken.

– De har diskutert aktuelle problemstillinger, og blitt enige om at vi skal fortsette som før og jobbe videre. Jeg tror faktisk at denne hendelsen bare har gitt oss ny guts, sier Hausberg.

- Full tillit

Bjørge Stensbøl har aldri sagt opp sin stilling som daglig leder for Tromsø 2018. Han har styrets fulle tillit, skriver styreleder Petter Jansen i en pressemelding.

– I en rekke medier har det i løpet av dagen blitt hevdet at Bjørge Stensbøl tidligere i dag meddelte styreformann Petter Jansen at han sluttet som daglig leder for Tromsø 2018 AS. Det ble videre spekulert i at bakgrunnen skal ha vært at styrelederen i et intervju med NRK radio skal ha rettet kritikk mot Stensbøl for soloutspill. Dette medfører ikke riktighet, heter det i pressemeldingen.

Ifølge styrelederen er nå alle misforståelser ryddet av veien.

– Det er riktig at jeg snakket med Petter Jansen på morgenkvisten i dag, og uttrykte at jeg ikke var fornøyd med det etterlatte inntrykket i NRK-intervjuet. Jeg sa til ham at det, dersom dette var å betrakte som en mild offentlig irettesettelse av meg som daglig leder, ville det bli vanskelig for meg å fortsette i jobben, sier Bjørge Stensbøl.

Videre står det at Stensbøl er fornøyd med forklaringene, beklagelsen og tilliten han har fått onsdag. (©NTB)

Personvernpolicy