Venezuela mobiliserer sine styrker

<div class="viewIndent">Ti bataljoner er utplassert på grensen mellom de to landene.</div><div class="viewIndent">85-90 prosent av styrkene er allerede på plass, sa general Jesus Gregorio Gonzalez onsdag. Foto: Scanpix<br></div>
Ti bataljoner er utplassert på grensen mellom de to landene.
85-90 prosent av styrkene er allerede på plass, sa general Jesus Gregorio Gonzalez onsdag. Foto: Scanpix

Venezuela har begynt å mobilisere sine bakke-, luft- og sjøstyrker på grunn av konflikten med Colombia, opplyser landets forsvarsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobiliseringen er ikke rettet mot det colombianske folket, men har til hensikt å stanse USAs forsøk på øke sin innflytelse i området, sa Venezuelas forsvarsminister Gustavo Rangel på en pressekonferanse onsdag.

Ti bataljoner er utplassert på grensen mellom de to landene. 85-90 prosent av styrkene er allerede på plass, sa general Jesus Gregorio Gonzalez onsdag.

Styrkene som er sendt til grenseområdene, består av om lag 9.000 soldater, ifølge en militærkilde AP har snakket med. Andre setter tallet til rundt 6.000.

Men USA mener uansett at mobiliseringen ikke er av en slik karakter at det er grunn til bekymring.

– Dette er ikke så stort som det blir meldt om, sier en amerikansk forsvarskilde som ikke ønsker å bli navngitt.

Mobiliseringen, eller mangelen på sådan, har ikke ført til noen store bekymringer i Pentagon, hevder kilden.

Forholdet mellom Colombia og de to nabolandene Venezuela og Ecuador blir stadig mer spent. Krisen ble utløst av at colombianske styrker sist helg gikk inn i Ecuador og drepte FARC-geriljaens nestkommanderende Raúl Reyes. (©NTB)

Personvernpolicy