PJ Harvey utsolgt

PJ Harvey skal spille i Operaen 19. juni. Foto: Erlend Aas / SCANPIX
PJ Harvey skal spille i Operaen 19. juni. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Tirsdag ble 1500 billetter til PJ Harveys konsert i Operaen lagt ut for salg. Åtte timer seinere var samtlige billetter revet vekk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da debatten om bygging av ny opera i Oslo raste som verst, argumenterte mange kritikere med at det var helt feil å bruke flere milliarder på ny opera. Det ville være langt bedre å bruke midlene til et allaktivitetshus enn på «finkultur for fiffen».

Mandag svarte Den Norske Opera & Ballett med å offentliggjøre kommende konserter i Operaen med PJ Harvey og Seigmen.

- Vi skal fortsatt være et hus for opera og ballett, men vi åpner for konserter innen andre sjangere utenom sesongen. Når opera- og ballettforestillingene har sommerpause, vil vi derfor kunne arrangere konserter med artister som Harvey og Seigmen, forklarer informasjonssjef Sverre Gunnar Haga.

Billettsalget til Seigmen-konserten er foreløpig ikke startet, men PJ Harvey fikk nettet til å gå varmt tirsdag. I løpet av åtte timer ble de 1512 billettene, inkludert 153 ståplasser, til den britiske artistens konsert 19. juni utsolgt.

For et par uker siden åpnet Den Norske Opera & Ballett billettsalget til sesongen 2008/2009. Av de 293.000 setene er nå 101.000 solgt. 44,9 prosent av billettene til operaforestillingene og 28,5 prosent av ballettforestillingene på Hovedscenen er nå solgt eller reservert, oppgir Operaen i en pressemelding.

Personvernpolicy