Tre ukers åpningsfest i Operaen

Kultur- og kirkeminister Trond Giske og operasjef Bjørn Simensen kunne by på  nyheter for åpningsuka fram til gallaåpningen av Den norske opera den 12. april,  under en pressekonferanse i <strong>Operaen</strong> onsdag. Foto Knut Falch / SCANPIX<p> </p>
Kultur- og kirkeminister Trond Giske og operasjef Bjørn Simensen kunne by på nyheter for åpningsuka fram til gallaåpningen av Den norske opera den 12. april, under en pressekonferanse i Operaen onsdag. Foto Knut Falch / SCANPIX 

Det blir tre ukers åpningsfest i den nye Operaen fra 4. april. Trønderrockerne D.D.E. skal spille til dans etter festforestilling for toppene i alle landets kommuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulturminister Trond Giske (Ap) har fått åtte departementer med på et spleiselag som setter Operaen i stand til å feire åpningen i hele april.

Det har lenge vært kjent at representanter for det offisielle Norge med kongeparet i spissen vil okkupere mesteparten av de nesten 1.400 plassene i Store sal under åpningsgallaen 12. april.

– Men feiringen av det nye bygget i Bjørvika vil bli utvidet med en rekke forestillinger og arrangementer der statsråder fra flere departementer er co-vertskap for mottakelsene, opplyste operasjef Bjørn Simensen og kulturminister Trond Giske (Ap) på en pressekonferanse onsdag.

Dagen etter gallaforestillingen åpner operaens serveringssteder og butikk for publikum. Samtidig starter Operaen sitt omvisningsprogram.

–Morsomt

Høydepunkter fra opera og operette med Operaens solister, kor og orkester står på programmet når kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) lørdag 26. april er co-vert under operafesten for alle fylkesmenn, fylkesordførere, ordførere og stortingsrepresentanter som eventuelt ikke får invitas

Fra venstre: Eivind Berre, Bård Iversen, Frode Viken, Eskil Brøndbo, Arnt Egil Rånes og Bjarne Brøndbo. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXFra venstre: Eivind Berre, Bård Iversen, Frode Viken, Eskil Brøndbo, Arnt Egil Rånes og Bjarne Brøndbo. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

jon til gallaåpningen 12. april.

Også ved denne anledningen vil trolig kongeparet bli invitert. Etter forestillingen blir det dans med trønderrockerne D.D.E.

Interessen for den nye operaen og åpningssesongen er stor, så stor at det er morsomt å være operasjef, ifølge Bjørn Simensen.

Senker terskelen

– Ja, terskelen for å avlegge nye besøk blir lavere når man har vært et sted tidligere, konstaterte Simensen tilfreds da han onsdag fikk høre av sine medarbeidere at 70.000 mennesker har besøkt operaen under byggeperioden.

Bjørn Simensen forteller at konserten med PJ Harvey i juni ble solgt ut i løpet av åtte timer tirsdag. 80 prosent av salget skjedde via nettet.

I alt er nesten 45 prosent av billettene til operaforestillingene i åpningssesongen og 28,5 prosent av ballettforestillingene på Hovedscenen solgt eller reservert.

Høytidelig nøkkelseremoni

4. april – 200 timer før gallaforestillingen – blir det en høytidelig nøkkelseremoni med taler og kunstneriske innslag. Da stiller byggherren Statsbygg det nye operahuset til disposisjon for Kulturdepartementet ved kulturminister Trond Giske. Statsråden stiller deretter operahuset og dets artister til disposisjon for Operaen ved operasjef Bjørn Simensen.

Taler og kunstneriske innslag blir det også mandag 7 april. Da presenteres operahusets kunstneriske utsmykning med dronning Sonja til stede.

27. april blir det flerkulturelt åpningsarrangement, der Mela-festivalen er del av en markering for nordmenn som på ulike måter befatter seg med flerkulturelt arbeid. Co-vert for dette arrangement er arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap). (©NTB)

Personvernpolicy