Skjerper beredskapen mot fugleinfluensavirus

<p>Illusrasjonsfoto:Colourbox</p>
Illusrasjonsfoto:Colourbox

Mattilsynet trapper opp beredskapen mot det smittsomme og dødelige fugleinfluensaviruset H5N1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det betyr at tamfugl her i landet nok en gang må gjerdes inne og fôres under tak.

– Tamt fjærfe får igjen portforbud som et føre var-tiltak, for å hindre kontakt med ville fugler nå som vårtrekket kommer, sier seksjonssjef Karen Johanne Baalsrud ved Mattilsynets hovedkontor til Aftenbladet.no.

Tiltakene vil tre i kraft om kort tid.

Risikoen for spredning av fugleinfluensavirus til Norge vurderes fortsatt som liten, ifølge Baalsrud. Løpende vurderinger fra Veterinærinstituttet gjør likevel at det er nødvendig med strengere tiltak.

– Situasjonen i Europa er mye mindre dramatisk enn for to år siden. Men H5N1-viruset er flere ganger på ettervinteren påvist hos svaner i England og har også dukket opp i land som Tyskland og Tsjekkia. Derfor må vi være forberedt, sier Baalsrud. (©NTB)

Personvernpolicy