Frp drøfter Karlsvik-saken

<p>Frp-formann Siv Jensen inviterte kontreadmiral Atle Karlsvik til sitt  kontor for å bli orientert om hvordan han har opplevd saken som har vært reist  mot ham. Foto: Morten Holm / SCANPIX </p>
Frp-formann Siv Jensen inviterte kontreadmiral Atle Karlsvik til sitt kontor for å bli orientert om hvordan han har opplevd saken som har vært reist mot ham. Foto: Morten Holm / SCANPIX

Fremskrittspartiet vil vurdere hvordan partiet skal forholde seg til Forsvarets og Forsvarsdepartementets behandling av kontreadmiral Atle Karlsvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiet hadde gått til det noe uvanlige skritt å invitere Karlsvik til et møte med partiformann Siv Jensen på hennes kontor. På møtet orienterte Karlsvik om hvordan han har opplevd saken som har vært reist mot ham.

Jensen avviser at Frp blander politikk og juss, og sier at partiet ikke blander seg inn i rettstvisten.

Karlsvik ble frifunnet for anklagene om økonomiske misligheter som Økokrim hadde reist, men Forsvarsdepartementet varsler at de vil gå til sivilt søksmål mot Karlsvik.

- Slett personellbehandling

Etter møtet ville ikke Jensen konkludere med at den sivile saken bør droppes, men hun er sterkt kritisk til den behandlingen Karlsvik har fått.

- Personellbehandlingen i Forsvaret fremstår som svært dårlig. Vår stortingsgruppe vil drøfte om og på hvilken måte vi skal gå videre med saken, sa Jensen etter møtet.

Frp-formannen mener det er viktig å se om denne personellbehandlingen avdekker et mønster.

Jensen hevder at Strøm-Erichsen har liten kontroll over situasjonen, men sier også at det er for tidlig å trekke noen konklusjoner.

- Mye tyder på at Karlsvik er offer for en politisk prosess, sier hun.

Håper å trekke i uniform

Karlsvik var tydelig fornøyd med at han kunne gi uttrykk for sitt syn, men understreker at han ikke har bedt Frp om å gå videre med saken. Han håper at han snart igjen kan trekke i uniform.

- Det er på tide at jeg og forsvarsledelsen snakker sammen. Etter frifinnelsen er jeg ikke blitt kontaktet verken av forsvarsministeren, av andre fra Forsvarsdepartementet eller av folk i Forsvarssjefens stab, sier Karlsvik. (©NTB)

Personvernpolicy